ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Από αύριο ξεκινά ένας καινούργιος μήνας, ο δεύτερος του φθινοπώρου, η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά, αλλά οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που μας επιφυλάσσει θα μας κρατήσουν «ζεστούς» και σε εγρήγορση σε όλη την διάρκεια του.

Όμως πριν αποχαιρετήσουμε τον Σεπτέμβριο του 2017 έχουμε λίγο χρόνο ακόμη, μια ολόκληρη ημέρα γεμάτη ψυχαγωγικά δρώμενα για όλα τα μέλη της οικογενείας , μικρούς και μεγάλους.

Μέχρι αύριο θα διαρκέσει το «17ο Πεδίο Δράσης Κόρδα» στον Δήμο Καλαμαριάς. Στο παλαιό στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόρδα φέτος η προσέλευση του κόσμου ήταν πέρα από την αναμενόμενη και οι κριτικές εξαίρετες. Τώρα είναι μια τελευταία ευκαιρία για όσους δεν πρόλαβαν να δουν την δράση να πάνε και να περιπλανηθούν στην έκθεση που παρουσιάζεται εκεί με κεντρικό τίτλο «Αναδρομή».

Από την Παρασκευή στήθηκε στον χώρο Block 33 το φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας «ΚΟΘ Underground”. Είναι η 6η χρόνια του θεσμού. Φέτος συμπορεύεται με την 6η Μπιενάλε σύγχρονης τέχνης θέτοντας υψηλούς εικαστικούς, θεατρικούς και εκπαιδευτικούς στόχους για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του. Η διάρκεια του θα είναι μέχρι και την Κυριακή.

Την πρεμιέρα του στην πόλη για 1η χρονιά κάνει το KIDOT (Kids of Tomorrow Festival) Festival. Το διήμερο πάρτι θα γίνει στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και περικλείει διάφορες δράσεις όπως ομιλίες, εκθέσεις και παιχνίδια εστιάζοντας πιο πολύ στις ανάγκες των παιδιών και των εφήβων.

Όμως σήμερα από το πρωί διοργανώνεται ένα μοναδικό πάρτι σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης στην πλατειά Αθωνος στην οδό Παπαμάρκου. Στο «Papamarkou street party» κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και περαστικοί θα γιορτάσουν σε μια εκδήλωση με πολλά δρώμενα. Γιόγκα από το πρωί, workshops, εκθέσεις, προβολές ταινιών και πολλή μουσική είναι κάποιες από τις δράσεις σε αυτό. Κορύφωση της εκδήλωσης θα είναι η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η οδός Παπαμάρκου και τα πέριξ» στις 21.00μμ. το βράδυ.

Το Oktoberfest γιορτάζεται την παραμονή του Οκτώβρη στην Γερμανική σχολή Θεσσαλονίκης με μουσική, εδέσματα, μπύρα και ξεναγήσεις στον χώρο σε μια εκδήλωση που θα έχει παραδοσιακή γερμανική χροιά. Ώρα έναρξης 11.00πμ.

Στο μουσείο Φωτογραφίας σήμερα εγκαινιάζεται μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο « Παραμύθια με συνοδεία Μουσικής» με την Ανθή Θάνου. Τέσσερις ιδιαίτερες παραστάσεις κάθε μια για κάθε ένα από τους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2017.Η πρώτη παρουσιάζεται σήμερα στις 18.00μμ. με τίτλο «Τα σταφύλια και ο Πετμετζάς» και σίγουρα θα είναι ένα αξέχαστο μουσικοθεατρικό δρώμενο για τους λάτρεις του είδους. Οι επόμενες παραστάσεις είναι στις 21/10, 25/11 και 16/12 αντιστοίχως.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 85 χρόνων από την ίδρυση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, το τοπικό τμήμα Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει μια μεγάλη γιορτή την Κυριακή 1/10 στον Λευκό Πύργο με ώρα έναρξης τις 12.00μμ. Εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια είναι κάποιες από τις ενέργειες που θα υπάρξουν εκεί για να μάθουν και παράλληλα να διασκεδάσουν όλα τα μέλη της οικογενείας.

Την Κυριακή είναι και η έναρξη του φεστιβάλ «7PLY project». Το φεστιβάλ ανήκει στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων των 52ων Δημήτριων. Η ονομασία του προέρχεται από τον πιο διαδεδομένο τρόπο κατασκευής της σανίδας του skate(7PLY construction) όπου 7 ξύλα ενώνονται με κόλλα.

Η εναρκτήρια δράση θα υλοποιηθεί στο skate park του Δήμου Πανοράματος όπου θα υπάρξει διαγωνισμός skate και graffiti.Στην διάρκεια του φεστιβάλ πολλά θα είναι τα δρώμενα όπως εργαστήρια χορού hip hop, street dance και παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής μεταξύ άλλων.

Ότι οραματιζόμαστε για το μέλλον μας υλοποιείται καθώς περνάνε τα χρόνια οπότε έχοντας την κατάλληλη σκέψη και παραβρισκόμενοι πάντα σε θετικές εκδηλώσεις με θετικές παρέες θα μπορέσουμε να φτιάξουμε αναμνήσεις που θα μας κρατήσουν θετικούς για πολλά χρόνια ακόμη, οπότε βγείτε έξω και αυτό το Σαββατοκύριακο και να περάσετε καλά και δημιουργικά όπου και ότι και αν επιλέξετε να κάνετε!

Επιμέλεια: Nάνσυ Χαλκοπούλου