ΕΙΔΗΣΕΙΣ
game-of-thrones

Ερευνα: Οι Βρετανοί δεν κάνουν σεξ, βλέπουν Game of Thrones!

Τα ζευγάρια στην Μεγάλη Βρετανία κάνουν όλο και λιγότερο σεξ και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν σειρές στα iPads και στα laptops στο κρεβάτι.

Ο καθηγητής David Spiegelhalter του Πανεπιστημίου του Κέμπρητζ δηλώνει ότι η αύξηση της δημοτικότητας τηλεοπτικών σειρών και η εγγραφή σε υπηρεσίες όπως η Netflix είναι υπεύθυνες για τη μείωση του σεξ.

«Η τεράστια επιλογή θεαμάτων που προσφέρονται έχουν επηρεάσει τα περισσότερα ζευγάρια και δεν κάνουν σεξ», δήλωσε ο καθηγητής. «Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι καλύτερο να δουν ολόκληρη τη σειρά του Game of Thrones, προσθέτει.


«Ο τεράστιος αριθμός συνδέσεων που έχουμε σήμερα, το συνεχές τσεκάρισμα του κινητού, η μεγάλη επιλογή θεαμάτων, αν συγκριθούν με ό,τι είχαμε πριν από μερικές δεκαετίες, όταν η τηλεόραση έκλεινε στις 10.30 το βράδυ και δεν υπήρχε τίποτα άλλο να κάνει κάποιος, εξηγεί γιατί έχει επηρεαστεί η συχνότητα στο σεξ», επισημαίνει.
Προσθέτει, μάλιστα, ότι ο αριθμός γεννήσεων στη Μεγάλη Βρετανία έσπασε ρεκόρ το 1974 όταν η τότε κυβέρνηση περιόρισε τη χρήση εμπορικού ρεύματος σε τρεις ημέρες την εβδομάδα και οι άνθρωποι είχαν περισσότερο χρόνο για να κάνουν σεξ.
Το Netflix είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα στην Μεγάλη Βρετανία και ένα άτομο εγγράφεται κάθε τέσσερις ώρες. Στα τέλη του 2015 περίπου 5 εκατ. χρήστες ήταν εγγεγραμμένοι στο Netflix στη Μεγάλη Βρετανία, μια υπηρεσία που επιτρέπει να παρακολουθείς σειρές και ταινίες από όλο τον κόσμο. Η υπηρεσία μπορεί να εξυπηρετηθεί και από ένα iPad ή laptop, ενώ με μηνιαία εγγραφή μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει αναρίθμητα προγράμματα.


Μια έρευνα που παρουσιάστηκε το 2013 αναφέρει ότι η συχνότητα σεξουαλικής επαφής μειώθηκε κατά 20%. Η επιτροπή National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles (Natsal), πραγματοποιεί έρευνα για το θέμα κάθε δέκα χρόνια και αποσπά απαντήσεις από 15.000 άτομα, κάθε φορά. Στις ερωτήσεις περιλαμβάνεται κλασικά και το «πόσες φορές τις τελευταίες 4 εβδομάδες κάνατε σεξ;»
Η νεότερη έρευνα απέδειξε ότι άτομα ηλικίας 16-44 έκαναν σεξ πέντε φορές το μήνα (ενώ το 2000 ήταν 6 φορές το μήνα για τους άνδρες και 6,3 φορές το μήνα για τις γυναίκες).


Συνεντεύξεις με άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα της Natsal έδειξαν ότι οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο σεξ όχι μόνο γιατί παρακολουθούν μανιωδώς το  Game of Thrones αλλά και γιατί υποφέρουν από κατάθλιψη, ενώ όλο και λιγότερα ζευγάρια ζουν μαζί ή παντρεύονται.
Ο καθηγητής Spiegelhalter προσθέτει ότι πολλοί ερωτηθέντες για τα σεξουαλικά ζητήματα δεν λένε αλήθεια για κοινωνικούς λόγους. «Οι γυναίκες, για παράδειγμα, ισχυρίζονται ότι έχουν λιγότερους σεξουαλικούς παρτενέρ από τους άνδρες, αλλά αυτό είναι μαθηματικά αδύνατο», δηλώνει.

Ολες οι φωτογραφίες είναι από τη σειρά Game of Thrones

Πηγή Telegraph