agogi-metallica1

Εξώδικο σε θαυμαστές τους έστειλαν οι Metallica

Με σοβαρές νομικές συνέπειες απειλούν οι Metallica, ένα μουσικό γκρουπ θαυμαστών τους, οι οποίοι παίζουν διασκευές του δημοφιλούς metal συγκροτήματος. Στους «Sandman», που είναι γνωστοί και ως “Canada’s Tribute To Metallica”, λίγο πριν από την τελευταία τους συναυλία επιδόθηκε ένα 41 σελίδων εξώδικο, με το οποίο τους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τραγούδια και σήματα των Metallica.

“Οι Metallica κατέχουν και έχουν κατοχυρωμένα, το όνομα τους και το σήμα κατατεθέν «METALLICA», αναφέρει η επιστολή μεταξύ άλλων, ενώ επισημαίνεται σε αυτήν και η επιτυχημένη πορεία του συγκροτήματος (σαν να μη τη γνώριζαν οι ίδιοι οι θαυμαστές του).

Το νομικό έγγραφο επισημαίνει τη χρήση τραγουδιών και σημάτων των Metallica από τους καναδούς fan, ενώ εμπεριέχει στοιχεία και από τους λογαριασμούς στο Facebook και στο Youtube των “Sandman” , πράγμα που σημαίνει ότι οι Metallica έχουν ομάδα ατόμων που ψάχνουν στο ίντερνετ για άτομα που παίζουν τη μουσική τους!

Τα περισσότερα τοπικά γκρουπ, βγάζουν από κάθε συναυλία μερικές εκατοντάδες δολάρια, τα οποία μοιράζονται μεταξύ τους, παίζοντας συνήθως μόνο για χόμπι και χρησιμοποιώντας αυτά τα λίγα χρήματα για τον εξοπλισμό τους και τα έξοδα μετακίνησης. Μάλλον οι Metallica δεν φάνηκε να νοιάστηκαν για τίποτα από όλα αυτά.

Κατά καιρούς, οι Metallica έχουν επικριθεί σε μεγάλο βαθμό για την επιθετική τους πολιτική εναντίον όσων χρησιμοποιούν την πνευματική τους ιδιοκτησία, αν και είναι προφανές πως δεν νοιάζονται και πολύ για  όσα τους καταλογίζουν.

agogi-metallica

 

Πηγή: rockfeed.net