ΕΙΔΗΣΕΙΣ
astynomia

Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία που δρούσε στα Εξάρχεια

Πολυμελής συμμορία που δραστηριοποιοείτο στη αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση – εμπορία ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων, εξαρθρώθηκε κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε πρωϊνές ώρες της Δευτέρας στα Εξάρχεια.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν δεκατέσσερα μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων εννέα) υπήκοοι Αλβανίας, ένας υπήκοος Πολωνίας και τέσσερις Ελληνες

Επιπλέον συνελήφθη άλλος ένας Ελληνας για κατοχή ναρκωτικών και όπλων.

Κατασχέθηκαν συνολικά -17- κιλά και – 518,9 – γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης ( εκ των οποίων τα -16- κιλά και -710- γραμμάρια ήταν κατανεμημένα σε – 3.722 – μικροσυσκευασίες-δόσεις έτοιμες για πώληση) και -155- γραμμάρια κοκαΐνης

Επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των – 4.415 – ευρώ, ένα πιστόλι, φυσίγγια, και 23.316 άδειες νάιλον συσκευασίες κατάλληλες για την συσκευασία-τυποποίηση των προς διάθεση ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν ακόμα 208 αποδείξεις πληρωμής κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων συνολικού ποσού -162.307 -καθώς τα μέλη της συμμορίας για το «ξέπλυμα » των παράνομων εσόδων αγόραζαν κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων.
Η συγκεκριμένη συμμορία είχε σαφή ιεράρχηση, με συγκεκριμένη κατανομή ρόλων μεταξύ των μελών της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα μέλη της οργάνωσης στα οποία είχε ανατεθεί η πώληση των ναρκωτικών, ορίζονταν σε βάρδιες με συγκεκριμένο ωράριο και εποπτεύονταν από τα ανώτερα στην ιεραρχία μέλη. Πλησίον των σημείων διακίνησης διατηρούσαν αποθηκευτικούς χώρους φύλαξης, ώστε να είναι άμεση και ευχερής η προμήθεια ναρκωτικών στους διακινητές αλλά και να αποφεύγεται το ενδεχόμενο αποκάλυψής τους.

Τα μέλη της συμμορίας ανέπτυσσαν τη δράση τους σχεδόν αποκλειστικά στην περιοχή των Εξαρχείων, με κανόνες λειτουργίας «εμπορικής επιχείρησης». Συγκεκριμένα, έκαναν καθημερινά τη διακίνηση ναρκωτικών και η περιοχή δράσης τους ήταν κατανεμημένη σε τομείς και συγκεκριμένα σημεία διακίνησης (Πλατεία Εξαρχείων, Λόφος Στρέφη, συμβολή των οδών Μάνης και Μεσολογγίου και στην περιοχή που βρίσκεται πίσω από το Υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί όπλων και περί αλλοδαπών με την οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πηγή: tanea.gr