Υπάρχουν κάποια απλά βήματα που όλοι οι διατροφολόγοι συνιστούν έτσι ώστε να φαίνεστε 5 χρόνια νεότερες. Δεν είναι κάτι δύσκολο, αρκεί να βάλετε στη ζωή σας κάποιες τροφές και να αποφύγετε κάποιες άλλες που σας βλάπτουν.
Ποια είναι αυτά;
1. Αποφύγετε τη ζάχαρη
Μπορεί να χρησιμοποιείτε τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης αλλά μια διατροφή με πολλή ζάχαρη θα επιταχύνει την εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης αλλά επίσης θα σας κάνει να χάσετε τη σφριγηλότητα του δέρματος. Η πρόσθετη ζάχαρη και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες προκαλούν απότομη αυξομείωση στα επίπεδα του σακχάρου και τα επίπεδα της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης και κατ’ επέκταση να εμφανίζονται συχνότερα σπυράκια στο δέρμα.
2. Καταναλώστε τροφές με ψευδάργυρο
Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη των κυττάρων και δρα ενάντια στην ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις. Συμμετέχει σε ποικίλες βιολογικές διεργασίες γι’ αυτό και η έλλειψή του στον οργανισμό εκδηλώνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η αλλοίωση της όψης της επιδερμίδας.
3. Ανακαλύψτε τη δύναμη των αντιοξειδωτικών
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προστατεύουν το δέρμα επειδή μπλοκάρουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών, βασική αιτία φθοράς των δερματικών κυττάρων, η οποία οδηγεί σε εμφανή αλλά και αόρατα σημάδια γήρανσης. Ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στις τροφές είναι η βιταμίνη C.
4. Καταναλώστε τροφές με υγιεινά λιπαρά
Τα Ω3 και τα Ω6 λιπαρά οξέα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δομή του δέρματος. Τα λιπαρά αυτά ενώνονται με τη μεμβράνη των κυττάρων της επιδερμίδας, ώστε να σχηματιστεί μια προστατευτική «ασπίδα» που αποτρέπει την απώλεια υγρασίας. Στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, τα Ω3 και τα Ω6 λιπαρά ελέγχουν τις φλεγμονές και προστατεύουν από την απώλεια κολλαγόνου λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου
5. Δομήστε το δέρμα σας σωστά με πρωτεΐνες
Οι πρωτεΐνες αποτελούν δομική μονάδα του δέρματος και είναι απαραίτητες για την ανάπλαση των στιβάδων του. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες χρειάζονται ένα γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους σε ημερήσια βάση.