ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kina kats

Για πρώτη φορά γιορτάζεται η κινεζική Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη! (Φωτό)

Στη λεγόμενη Chinatown και συγκεκριμένα στην οδό Αισώπου στη Θεσσαλονίκη οι Κινέζοι καταστηματάρχες γιορτάζουν σήμερα με το δικό τους παραδοσιακό τρόπο την έλευση της χρονιάς του πιθήκου.

«Τους παραδώσαμε εδώ και λίγους μήνες έναν αναπλασμένο χώρο και τώρα είναι δική τους δουλειά να τον αναδείξουν» δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τις εορταστικές πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις των Κινέζων.

Στον εορτασμό παίρνουν μέρος 150 καταστηματάρχες της περιοχής που καλούν όλους τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή.

Η Σαπφούς και η Αισώπου γέμισαν με μικρές σημαίες της Κίνας και της Ελλάδας ενώ τοποθετήθηκε κόκκινος Στολισμός.

Οι ψησταριές πήραν… φωτιά από νωρίς καθώς «η χρονιά του πίθηκου» έπρεπε να γιορταστεί όπως της αρμόζει. Το μενού περιελάμβανε σχεδόν τα πάντα. Από σουβλάκια και πανσετες μέχρι γαρίδες και ψάρι με άρωμα κινέζικης κουζίνας

Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε  η ομάδα ISKF Lion Dance Team , η οποία παρουσίασε το χορό του Λιονταριού, ο οποίος έχει συμβολική σημασία στην κινέζικη παράδοση καθώς εκτελείται ως τελετή εξορκισμού των κακών πνευμάτων και επίκλησης της τύχης και της καλοτυχίας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, πριν από λίγους μήνες, ολοκλήρωσε έργα ανάπλασης, κόστους περίπου 800.000 ευρώ, στην περιοχή μεταξύ της Μοναστηρίου, της 26ης Οκτωβρίου, της Αισώπου, της Ταντάλου και της Σαπφούς και σκοπός ήταν οι δρόμοι να αποκτήσουν έναν παραδοσιακό χαρακτήρα.

Φωτογραφίες της Χριστίνας Φαρδή και του Γιώργου Κατάγγελου από τους λογαρισμούς τους στο FB

kina kats

Φωτο Γιώργος Κατσάγγελος

kina5

Φωτο Χριστίνα Φαρδή

kina4

Φωτο Χριστίνα Φαρδή

kina kina2 kina3