ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι στηρίζει Σάντερς… Και το ίντερνετ τρελάθηκε (video)

Στο πλευρό του Σάντερς στέκεται ανοιχτά η νεαρή Έμιλι Ραταϊκόφσκι, θέτοντας εαυτόν στο πλάι των όσων στηρίζουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών που έχει κερδίσει πολλούς με τις ριζοσπαστικές ιδέες του.

AdTech Ad

Η 24χρονη Αμερικανίδα φόρεσε πουλόβερ που έφερε επιγραφή με το όνομα του 74χρονου πολιτικού και ανέβασε τη φωτογραφία στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με αποτέλεσμα να γίνει viral μέσα σε λίγες ώρες. Λογικό, μιας και πρόκειται για μια από τις πιο αναγνωρίσιμες celebrity της «νέας εποχής».

Η νεαρή ηθοποιός-μοντέλο εμφανίστηκε και σε προεκλογική καμπάνια του Σάντερς, μιλώντας για την στάση που διατηρεί ο 74χρονος υποψήφιος απέναντι στις χορηγίες των κομμάτων, αλλά και την ηθική ακεραιτότητα του και τις δεσμεύσεις του για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η ομιλία στήριξης για τον Σάντερς:


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της δήλωσε πως παρότι θα ήθελε γυναίκα για πρόεδρο των ΗΠΑ ώστε «κάποια στιγμή κι η κόρη μου να μπορεί να γίνει πρόεδρος», εξήγησε ότι ο Σάντερς μπορεί να αναλάβει δράση για θέματα, όπως τα δικαιώματα των γυναικών, την άδεια μητρότητας, την ισότητα στη μισθοδοσία. «Μας δίνει ελπίδα για ποιότητα. Ήρθε η στιγμή. Ψηφίστε. Έτσι θα νικήσουμε. Ήρθε η ώρα για πραγματική αλλαγή», είπε η Ραταϊκόφσκι.

Και η φωτογραφία που δημοσίευσε στο προφίλ της στο Facebook:

Εναντίον του Τραμπ εν τω μεταξύ, έχουν ταχθεί πολλοί διάσημοι λατινικής καταγωγής, όπως οι George Lopez, Aubrey Plaza, Zoe Saldana, Carlos Santana, America Ferrera, Benjamin Bratt και Ivonne Coll. Οι παραπάνω συνυπογράφουν επιστολή διαμαρτυρίας εναντίον της ξενοφοβικής πολιτικής του Τραμπ.

Μετά την αποχώρηση από την κούρσα της μοναδικής γυναίκας που ήταν υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Κάρλι Φιορίνα και του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσει, Κρις Κρίστι, ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει να αντιμετωπίσει λιγότερους εσωκομματικούς αντιπάλους. O κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ θα τερματίσει την εκστρατεία του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, γνωστοποίησε υψηλόβαθμος συνεργάτης του, μία ημέρα μετά τις απογοητευτικές του επιδόσεις στις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χαμσάιρ, όπου κατέλαβε την έκτη θέση. Την αποχώρησή της από την κούρσα ανακοίνωσε χτες το βράδυ και η πρώην επικεφαλής της Hewlett-Packard, Κάρλι Φιορίνα.

Την ίδια ώρα, και στα δύο στρατόπεδα, το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό, οι υποψήφιοι σηκώνουν τα μανίκια ενόψει της «Σούπερ Τρίτης», όταν την 1η Μαρτίου, θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές σε 16 αμερικανικές πολιτείες. Σε πανεθνικό επίπεδο, πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απόλυτη ισοβαθμία ανάμεσα στον 74χρονο γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς και την πρώην «πρώτη κυρία» Χίλαρι Κλίντον, καθιστώντας κάθε πρόγνωση παρακινδυνευμένη.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε τη ρεβάνς στο Νιου Χάμσαϊρ από τον γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ που είχε νικήσει στην Αιόβα και, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, εξακολουθεί να είναι το  φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.