ΕΙΔΗΣΕΙΣ
monaxo-3

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στο Μόναχο

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, τραυματίζοντας άγνωστο αριθμό ατόμων.

Ισχυρές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή και σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωσή του.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για νεκρούς, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες. Για τρεις νεκρούς και δέκα τραυματίες έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας επιβεβαίωσε πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πει εάν υπάρχουν θύματα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η επίθεση σημειώθηκε στο Olympia-Einkaufszentrum (OEZ), το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Focus, ο δράστης διαφεύγει και η Αστυνομία της πόλης έχει ζητήσει από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τον δρόμο, ενώ έχει διακοπεί η συγκοινωνία με το μετρό σε όλη την πόλη. Με νεότερη ανακοίνωσή της η Αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν όλους τους δημόσιους χώρους.

Η Αστυνομία του Μονάχου αντιμετωπίζει το επεισόδιο ως «τρομοκρατική ενέργεια», μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας ύποπτος κρατείται από την Αστυνομία…

monaxo-2

Το δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι υπάρχει και δεύτερο επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Marienplatz του Μονάχου.

Ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης παραμένουν άφαντοι. «Προσπαθούμε να θέσουμε υπό έλεγχο την κατάσταση, αλλά ακόμη δε γνωρίζουμε που βρίσκονται οι δράστες», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Τόμας Μπάουμαν.

Πηγή: antenna.gr