ΕΙΔΗΣΕΙΣ
DEUTCHE BANK 1

Αντικρουόμενες πληροφορίες για μεγαλύτερη εμπλοκή του Κατάρ στη DB

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ εξετάζει να αυξήσει το μερίδιο της στη Deutsche Bank ως το 25%, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Σύμφωνα με τις πηγές, μέλη της βασιλικής οικογένειας του εμιράτου εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν το ποσοστό τους στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα από το 10% στο 25%.

Ωστόσο, λίγο μετά τη δημοσίευση του άρθρου του Bloomberg, πηγές του Reuters δήλωσαν πως είναι πολύ δύσκολο να αυξήσει το κατάρ το μερίδιο του στο 25%.

Σενάρια για ΑΜΚ και πωλήσεις ενεργητικού

H Deutsche Bank βρίσκεται σε άτυπες συζητήσεις με μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες, για να διερευνήσει εναλλακτικές επιλογές, μεταξύ των οποίων και την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, σε περίπτωση που αυτή καταστεί αναγκαία από τον διογκούμενο λογαριασμό που πρέπει να πληρώσει για δικαστικές διαμάχες, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση των συζητήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα προετοιμάζει την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της μονάδας της διαχείρισης ενεργητικού και την πώληση μειοψηφικού πακέτου των μετοχών της μονάδας, ώστε να περιορίσει το ύψος της αύξησης κεφαλαίου που ενδεχομένως θα χρειαστεί.

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι υψηλόβαθμοι σύμβουλοι των εταιρειών της Wall Street συζητούν με εκπροσώπους της Deutsche ιδέες, που περιλαμβάνουν την πώληση μετοχών και στοιχείων ενεργητικού της τράπεζας. Η τράπεζα θα μπορούσε επίσης να επανεξετάσει την πώληση της θυγατρικής της Deutsche Postbank και μέρη ή το σύνολο της μονάδας της διαχείρισης ενεργητικού.