Μετανάστες και πρόσφυγες κυρίως από το Αφγανιστάν και την Συρία παραμένουν προσωρινά στην πλατεία Βικτωρίας, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015.Διανομή τροφίμων πραγματοποιήθηκε σε μετανάστες και πρόσφυγες που παραμένουν προσωρινά στην πλατεία Βικτωρίας , στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αυτήν την κρίσιμη περίοδο της έξαρσης του μεταναστευτικού φαινομένου, να παράσχει αξιοπρεπείς συνθήκες υποδοχής στους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αναστάτωση την πλατεία Βικτωρίας: Μετανάστες απειλούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στην πλατεία Βικτωρίας, καθώς δύο μετανάστες έχουν βγάλει τις μπλούζες τους, κρατούν σκοινιά και απειλούν ότι θα βάλουν τέλος στη ζωή τους.

«Δώστε ένα τέλος στο δράμα που ζούμε αλλιώς θα κρεμαστούμε στο δέντρο», ήταν τα λόγια τους. Μάλιστα, κάποια στιγμή πλησίασαν σε δέντρο για να κάνουν πράξη την απειλή τους αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι.

Πρόκειται για δύο από τους εκατοντάδες μετανάστες που ζουν το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Βικτωρίας περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα και να μπορέσουν να φύγουν εκτός Ελλάδας.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τυχόν απονενοημένα διαβήματα, όπως και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.