ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναζητώντας θερινά «καλά μαντάτα» με το βλέμμα σε ΔΕΘ και δημοσκοπήσεις

Τέλος κοινοβουλευτικής σεζόν σήμερα, καθώς η Βουλή κλείνει για την καθιερωμένη θερινή ραστώνη, με την Κυβέρνηση να έχει καταθέσει στο φίνις της τρία νομοσχέδια «εμβληματικής» για την ίδια σημασίας, τα οποία έβαλαν και φωτιά στα πολιτικά τόπια.

Με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, την Υγεία και το χθεσινό του Νίκου Παππά για τις διαφημίσεις, η Βουλή κηρύσσει την ολιγοήμερη λήξη των εργασιών της και η Κυβέρνηση επαίρεται για το γεγονός ότι «έτρεξε» αμέσως μετά την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης, τομείς ( μη μνημονιακής ατζέντα) που είναι βαρύνουσας σημασίας για τους στόχους της.

Χθες στο ΚΥΣΟΙΠ υπό τον Γιάννη Δραγασάκη και με εισήγηση του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, ελήφθησαν αποφάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, την ενεργοποίηση του Εθνικού Λογαριασμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Ίδρυση της αναπτυξιακής τράπεζας, ενώ σήμερα ( ώρα 14.00) συνεδριάζει η διυπουργική Επιτροπή για τις στρατηγικές επενδύσεις.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο Πρέσβης της Βραζιλίας , κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, εξέφρασε το ενδιαφέρον της Βραζιλίας για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων της ΕΑΤ. Επισημαίνεται, βάσει των ίδιων πηγών, ότι η Βραζιλία διαθέτει μια από της μεγαλύτερες αναπτυξιακές τράπεζες στον κόσμο.

Πηγή:capital.gr