ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Αχιλλέας Μπέος- Πρόκειται για πολιτική δίωξη είπε

Αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Αχιλλέας Μπέος στη δίκη για το σκάνδαλο Κοριόπολις.

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και έκπτωτος δήμαρχος Βόλου στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για το σκάνδαλο Κοριόπολις, την υπόθεση των φερόμενων στημένων αγώνων του 2009-2011 έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.

«Ήταν μια πολιτική δίωξη, ένα καλοστημένο σόου διότι ήθελαν να απροσανατολίσουν Έλληνες πολίτες» τόνισε ο κ. Μπέος, που κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και άλλα κακουργήματα άρχισε την απολογία του επισημαίνοντας πως η υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από ανώνυμη καταγγελία στην οποία δεν υπήρχε το όνομα του, το οποίο προστέθηκε αργότερα λόγω «επιχειρηματικών συμφερόντων».

Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας σημείωσε πως ακόμα έχει στη μνήμη του την ημέρα της σύλληψης του, και πρόσθεσε πως τότε «ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του».

Ο κ. Μπέος δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις από την εδρα για όσα αναφερονται στο κατηγορητήριο, με την εισαγγελέα να του τονίζει να μην αναφέρεται τόσο συχνά σε μηνύσεις που έχει καταθέσει εναντίον δικαστικων. »Θα μπορούσε να εκληφθεί η αναφορά σας ως έμμεση απειλή εναντίον μας»

Για τις κατηγορίες σε βάρος του αλλά και την αυτόφωρη διαδικασία που ακολουθήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε : «Ήταν μία περίεργη διαδικασία, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ούτε καν να απολογηθώ.Θα υπενθυμίσω ότι γνώριζα ότι παρακολουθούν το τηλέφωνο μου, προκύπτει από συνομιλία αυτό με συνεργάτη μου. Για αυτές τις άκυρες συνομιλίες ( αναφέρεται στη σχετική απόφαση του δικαστηρίου) εγώ πήγα φυλακή.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος διερωτήθηκε Ερωτώ «κάποιες από κατηγορίες που αντιμετωπίζω είναι απειλή, δωροδοκία κ.ά. Ποιον δωροδόκησα; Πού; Κατηγορείται ενας άνθρωπος ότι δωροδόκησε φάντασμα; Τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, έκαναν εγκληματικά λάθη».