ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη

Πέθανε στον ύπνο της, στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη

«Είναι γεγονός. Η Ζωίτσα μας άφησε» είπε πρόσωπο του στενού συγγενικού της περιβάλλοντος – Πρώην Σταρ Ελλάς ως Ζωή Κουρούκλη, άλλαξε το επίθετό της σε «Λάσκαρη» και μεσουράνησε στον ελληνικό κινηματογράφο, μαζί με τις Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη – Σπουδαία η καριέρα της και στο θεατρικό σανίδι – Ήταν παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

«Έφυγε» αιφνιδίως από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη, στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη, βυθίζοντας σε άφατη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Κατά πληροφορίες, πέθανε στον ύπνο της, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Είναι γεγονός. Η Ζωίτσα μας άφησε» είπε στο protothema.gr πρόσωπο του στενού συγγενικού της περιβάλλοντος, και συνέχισε: «Απ’ όσα γνωρίζουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, πέθανε στον ύπνο της. Την βρήκανε νεκρή στο κρεβάτι και ο γιατρός είναι ακόμη εκεί. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ακόμη, ήταν πολύ ξαφνικό. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το χαμό της. Ήταν καλά. Ήταν πολύ καλά. Μέσα στο κέφι και τη χαρά. Ο χαμός της ήταν για εμάς ένα μεγάλο σοκ».

Ένα μεγάλο σοκ είναι και για ολόκληρη την Ελλάδα ο χαμός της 75χρονης Ζωής Λάσκαρη, που άφησε στον τόπο μία μεγάλη… ασπρόμαυρη ιστορία γεμάτη ταλέντο και συναίσθημα…

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, «μεσουράνησε» στον ελληνικό κινηματογράφο και δικαίως θεωρείται, μαζί με τις Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη, ως μία από τις εμπορικότερες ηθοποιούς όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Το «εισιτήριό» της για τον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου υπήρξε η νίκη της στα καλλιστεία του 1959, όπου αναδείχθηκε Σταρ Ελλάς, ενώ εκείνη τη χρονιά συμμετείχε και στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Υφήλιος.