ΕΙΔΗΣΕΙΣ
enas-allos-kosmos-stin-korufi-tou-ellinikou-box-office

«Ένας άλλος κόσμος» στην κορυφή του ελληνικού box-office! 95.343 θεατές μέσα σε τέσσερις μέρες…

95.343 θεατές – σε 158 συνολικά αίθουσες πανελλαδικά – έσπευσαν να δουν τον εναλλακτικό «κόσμο» που προτείνει στη νέα του ταινία ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, το πρώτο τετραήμερο προβολής της.

Με φόντο τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, η αισθηματική ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, με τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Τζ. Κ. Σίμονς, τους Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Άντρεα  Οσβάρτ, Μαρία Καβογιάννη, τον αείμνηστο Μηνά Χατζησάββα και τους Ταουφίκ Μπαρόμ και Νίκη Βακάλη είναι μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε. Τρεις ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους υπηκόους, οι οποίες ξεδιπλώνονται σε μια Ελλάδα, που αλλάζει ραγδαία.

Τρεις γενιές που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα, μέσα από έναν δυνατό έρωτα. Διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικές γενιές, διαφορετικές οπτικές. Ο παρανομαστής, όμως, κοινός. Η οικονομική κρίση, το εργασιακό, το μεταναστευτικό, ο φασισμός, αλλά και το αιώνιο ερώτημα: «ο έρωτας μπορεί να τα αλλάξει όλα;».

Η ταινία «Ένας άλλος κόσμος» σημείωσε το δεύτερο μεγαλύτερο «άνοιγμα» της τρέχουσας κινηματογραφικής σεζόν μετά την 24η αποστολή του θρυλικού ήρωα του Ίαν Φλέμινγκ, Τζέιμς Μποντ, στο «Spectre», την οποία παρακολούθησαν 166.068 θεατές το πρώτο τετραήμερο προβολής της.

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «The Lobster», με 65.100 θεατές, θεωρείται επιτυχία, όχι όμως αμιγώς ελληνική, αφού πρόκειται για ξενόγλωσση πολυεθνική συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Βρετανίας.

naftemporiki.gr