star wars

Όταν το Star Wars… ζωντάνεψε στη Θεσσαλονίκη! Πάνω από 1.500 οπαδοί σε μια μοναδική εκδήλωση

Πήραν τα φωτόσπαθά τους, φόρεσαν τις φαντασμαγορικές στολές τους και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ζωντάνεψαν τον κόσμο του Σταρ Γουόρς! Εκατοντάδες οπαδοί της διάσημης σειράς ταινιών, που αριθμεί εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο, έδωσαν το παρών στο πρώτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Το «ForceCon – Star Wars Fan Convention» έλαβε χώρα  στον πολυχώρο του «WE». Από 40αρηδες μέχρι μικρά παιδιά, διασκέδασαν με την ψυχή τους, παρακολούθησαν προβολές από σπάνια βίντεο των ταινιών και κέρδισαν πολλά δώρα.

«Δεν περιμέναμε ούτε οι ίδιοι τέτοια ανταπόκριση. Περισσότεροι από 1.500 οπαδοί των ταινιών εμφανίστηκαν στην εκδήλωση. Κάποιοι ήρθαν από τη Φλώρινα, την Καστοριά, τη Λάρισα και την Έδεσσα με τις οικογένειές τους και φίλους» αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συνεδρίου, Γιώργος Γιοβανούδης.

Με στολές Νταρθ Βέιντερ, Στορμτρούπερ, Τσουμπάκα και τα… διάσημα φωτόσπαθα, μικροί και μεγάλοι έδωσαν άρωμα στον φανταστικό κόσμο του Σταρ Γουόρς στην πόλη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και «ντιμπέιτ» μεταξύ της Φωτεινής και της Σκοτεινής πλευράς των ηρώων των ταινιών, με νικητή την Σκοτεινή πλευρά… «Στο… μενού υπήρχαν προβολές από ακυκλοφόρητα βίντεο των επόμενων ταινιών της σειράς. Πολλοί επισκέπτες, ήρθαν μεταμφιεσμένοι με ακριβείς ρέπλικες των στολών των ηρώων. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να κάνουμε θεσμό το συνέδριο» σημειώνει ο κ. Γιοβανούδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην εκδήλωση εμφανίστηκαν και πολλοί… περίεργοι, που δεν έχουν στενή σχέση με το Σταρ Γουόρς, ωστόσο έσπευσαν να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο των ταινιών του Τζορτζ Λούκας. «Οι επισκέπτες απόλαυσαν ποτά και σνακς εμπνευσμένα από το θέμα, ενώ έγιναν και κληρώσεις για δώρα άνω των 1.000 ευρώ» τονίζει ο κ. Γιοβανούδης.