ΕΙΔΗΣΕΙΣ
dimotiko-simvoulio

Δύο νέους αντιδημάρχους τοποθετεί ο Γιάννης Μπουτάρης

Τους δύο νέους αντιδημάρχους που θα τον πλαισιώνουν στο εξής στα καθήκοντά του ανακοίνωσε και επισήμως χθες ο Γιάννης Μπουτάρης με την ανάρτηση της σχετικής απόφασής του στη “Διαύγεια”.

Πρόκειται για τον Νίκο Φωτίου, που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, και τη Λίνα Λιάκου, η οποία ορίζεται αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.

Η πρόθεση του Γιάννη Μπουτάρη να ορίσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα σε θέσεις αντιδημάρχων είχε γίνει γνωστή ήδη από τον προηγούμενο μήνα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι υφιστάμενοι έξι αντιδήμαρχοι παραμένουν αμετακίνητοι στο πόστο τους, έχοντας ακριβώς τα ίδια καθήκοντα με αυτά που εκτελούσαν μέχρι πρότινος. Εξαίρεση αποτελεί μόνον ο Σπύρος Πέγκας, ο οποίος πλέον θα έχει στον τομέα ευθύνης του τον τουρισμό και τις διεθνείς σχέσεις, ενώ μέχρι πρότινος το χαρτοφυλάκιό του περιελάμβανε και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο Γιάννης Μπουτάρης επαναβεβαίωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Θανάση Παππά, διατηρώντας τον επικεφαλής στην “υπεραντιδημαρχία” Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Η Καλυψώ Γούλα παραμένει στο νευραλγικό πόστο της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και η Γιούλη Ρανέλλα στο τιμόνι των Οικονομικών. Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν επίσης η Έλλη Χρυσίδου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, και ο Πέτρος Λεκάκης, αντιδήμαρχος Ανάπτυξης.

Ποιοί είναι

Ο Νίκος Φωτίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1950. Τελείωσε το Η’ Γυμνάσιο Αρρένων και φοίτησε στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε πτυχίο Φιλολογίας και μεταπτυχιακό στη Γλωσσολογία. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση, συμμετείχε στο αυτοδιοικητικό κίνημα από τη δεκαετία του ’80 και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της δημοτικής κίνησης “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”, καθώς και συντονιστής της παράταξης.

Η Λίνα Λιάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Αστικό Σχεδιασμό από το University College of London. Η ίδια είναι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ με θέμα τη σχέση της κοινωνίας των πολιτών με την τοπική αυτοδιοίκηση. Σήμερα διατελεί πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε. και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος -μαζί με τον Νίκο Φωτίου- για δράσεις ενεργοποίησης της κοινωνίας των πολιτών.

Πηγή: Μακεδονία (της Βαρβάρας Ζούκα)