ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kapakia

Ωραιόκαστρο: Kαπάκια αγάπης για τη συμμαθήτρια τους!

Εκστρατεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ξεκίνησαν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη. Κατάφεραν να συγκεντρώσουν έξι τόνους πλαστικά καπάκια σε διάστημα περίπου ενός χρόνου, με σκοπό να αγοράσουν ηλεκτρικό αμαξίδιο, το οποίο θα χρησιμοποιεί συμμαθήτριά τους με κινητικά προβλήματα.

«Η μαθήτρια, για να μπορεί να κινείται με το αναπηρικό αμαξίδιο που διαθέτει σήμερα, χρειάζεται να τη βοηθούν δύο συμμαθητές της. Σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε καπάκια και, μέσω της ανακύκλωσης, να κερδίσουμε χρήματα, τα οποία θα διαθέσουμε για την αγορά ηλεκτρικού αμαξιδίου. Αυτό θα της παρέχει αυτονομία και μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων» τονίζει ο καθηγητής Γιώργος Χατζηγεωργίου.

«Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και ενδιαφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή, κι αμέσως άρχισαν να συγκεντρώνουν καπάκια. Η προσπάθειά τους διαδόθηκε και την ενίσχυσαν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη δυτική Θεσσαλονίκη, τα σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Παπανικολάου» και «Παπαγεωργίου», πολιτιστικοί σύλλογοι, τοπικοί φορείς και ενορίες. Δημιουργήθηκε έτσι μια μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που αγκαλιάζει τη μαθήτριά μας» σημειώνει ο διευθυντής του σχολείου Βασίλης Μιχαηλίδης.

Η προσπάθεια με τη συγκέντρωση των πλαστικών καπακιών αναμένεται να ολοκληρωθεί το Πάσχα. «Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε έως τότε οκτώ τόνους καπάκια και να πάρουμε 2.500-3.000 ευρώ. Σχεδιάζουμε στη συνέχεια να κάνουμε και λαχειοφόρο αγορά, ώστε να καταφέρουμε να μαζέψουμε τα χρήματα που απαιτούνται για να αγοράσουμε το ηλεκτρικό αμαξίδιο» προσθέτει ο κ. Χατζηγεωργίου.

Τονίζει πως είναι πολύ σημαντικό το ότι έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο αλληλεγγύης, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές, και υπογραμμίζει ότι «τα παιδιά στέλνουν μήνυμα ανθρωπιάς και γεννούν την ελπίδα πως αύριο, αν χρειαστεί, θα είναι και πάλι στο πλευρό όποιου συμμαθητή τους έχει ανάγκη».