ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας  και το  Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης συναποφάσισαν μαζί με άλλους φορείς να καθιερώσουν σε ετήσια βάση την ανακήρυξη του θεσμού του βιβλίου της χρονιάς.
Παρόλη την οικονομική κρίση, το αναγνωστικό κοινό παραμένει πιστό στην αξία του βιβλίου.  Γι αυτό το λόγο, εμείς εκτιμήσαμε να αναδείξουμε το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς.
Η επιλογή θα ανακοινωθεί σε εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το  Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις 10 Ιανουαρίου 2016.

Στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των παιδιών προσφέροντας βιβλία :
-για τα παιδιά της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορταστικών τους προγραμμάτων με τίτλο «Δώσε Φώς και Ελπίδα»
-ενισχύοντας το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών του  Συλλόγου Φίλων της Ελληνική Εταιρίας Προστασίας και  Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ
-σε συνεργασία με το Περιφερειακό Δίκτυο Εκπαίδευσης για τη Φιλαναγνωσία διαθέσαμε βιβλία για τα σχολεία που βραβεύτηκαν

Παράλληλα υποστηρίζουμε  ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, δίνοντας  βιβλία :
-για τους κρατούμενους των φυλακών στα Διαβατά, βοηθώντας στο ελάχιστο τους έγκλειστους  συνανθρώπους μας πιστεύοντας στη ρήση ότι, ένα βιβλίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.
Για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού δόθηκαν βιβλία :
-στο  Σύλλογο Παγκόσμιας Αδελφότητος για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.