ΕΙΔΗΣΕΙΣ
foititikesekloges_panepistimia (2)

Φοιτητικές εκλογές: Το πλήγμα για τη ΔΑΠ – Σταθερά δεύτερη η Πανσπουδαστική (Πίνακες)

Ξεχωριστά αποτελέσματα δίνουν ΔΑΠ και Πανσπουδαστική για τις φοιτητικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο παρατάξεις συμφωνούν στη… σειρά κατάταξης, την τεράστια αποχή, ενώ οι εκτιμήσεις της νεολαίας του ΚΚΕ δίνουν πάνω από 10% στην αυτόνομη ΟΝΝΕΔ.

Πρωτιά ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με ισχυρές απώλειες λόγω της αυτόνομης καθόδου των ΟΝΝΕΔίτων, επεισόδια, τεράστια αποχή και φυσικά διαφορετικά αποτελέσματα από κάθε παράταξη δείχνουν τα αποτελέσματα των χθεσινών φοιτητικών εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές αυτές σημαδεύτηκαν από τη διάσπαση της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, την αποχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αλλά και επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

aei-panelladika1

Στον πίνακα που ακολουθεί θα δείτε τα αποτελέσματα στα ΤΕΙ της χώρας σε 37 από τα 67 τμήματα:

tei-panelladika2

Υψηλότερα ποσοστά ανακοινώνει η ΔΑΠ

Διαφορετική είναι η εικόνα που δίνει η ΔΑΠ με την ίδια να αποσπά, σύμφωνα με τα δικά της αποτελέσματα, να αποσπά το 45,83%, την Πανσπουδαστική το 20,62%, τα ΕΑΑΚ το 14,57%, την ΠΑΣΠ το 7,05%, την «Αριστερή Ενότητα» το 1,33% και τους λοιπούς το 7,7%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ), στα ΑΕΙ οι δικές της δυνάμεις απέσπασαν το 20,41% των ψήφων, η ΔΑΠ (ΝΔ) το 29,75%, τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) 9,18%, η ΠΑΣΠ 7,59%, οι «αντάρτες» της ΔΑΠ 10,64%, η «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία» 8,06% και τα λοιπά ψηφοδέλτια 10,85%.

on1

Οι αποκλίσεις στα αποτελέσματα είναι τεράστιες και φαίνονται ακόμη πιο πολύ στην καταμέτρηση της εκλογικής δύναμης στα ΤΕΙ, όπου η ΔΑΠ αναφέρει πως κατέλαβε ποσοστό άνω του 50%.

on2

Είναι επίσης ενδεικτικό πως από τα αποτελέσματα της ΔΑΠ απουσιάζουν τα ποσοστά των ανταρτών, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, απέδωσε στην κυβέρνηση την ευθύνη για τα επεισόδια.

Η ανακοίνωση των οργανώσεων που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ:

“Διεξήχθησαν σήμερα, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που αν και βασικοί παραγοντες για πολλά χρόνια του πολιτικού συστήματος με ευθύνη σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση του, προσπαθούν να βρούν εξιλαστήρια θύματα τις πολιτικές νεολαίες. Ήδη στις περισσότερες σχολές η εκλογική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκίνησει η καταμέτρηση των ψήφων.

onned1

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι δυνάμεις που καταγράφονται στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των ψήφων και αναμένεται να αναδείξουν πρώτη δύναμη στα ΤΕΙ την ΟΝΝΕΔ ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά στα ΑΕΙ.

Με τη ροή αποτελεσμάτων σύντομα θα σας ενημερώσουμε  συγκεκριμένα για τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.

onned2

Τέλος θέλουμε να καταδικάσουμε τα επεισόδια που προκλήθηκαν απο τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους και να δηλώσουμε, πως μόνο δύναμη μας δίνουν τέτοια περιστατικά για να συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη να αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας.

Οι οργανώσεις που καταγραφόμαστε ως ΟΝΝΕΔ”

Πηγή: news247.gr