ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ts

Τσίπρας: Φτιάχνουμε 10.000 θέσεις φιλοξενίας την εβδομάδα – Καμία ΜΚΟ δεν έχει τέτοια δυνατότητα

Με στόχο «να οργανώσουμε καλύτερα την ανθρωπιστική βοήθεια» ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χ. Στυλιανίδη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:00, βρέθηκε η ταχεία υλοποίηση της απόφασης για εκταμίευση των κονδυλίων της ΕΕ, συνολικού ύψους 700 εκ ευρώ, μεγάλο μέρος εκ των οποίων θα δοθεί στην Ελλάδα και τα οποία θα εκταμιευθούν σε βάθος τριετίας έως και το 2018.

«Πρόθεση όλων μας είναι να τα καταφέρουμε αυτές τις δύσκολες ώρες που δοκιμάζουν τις αξίες μας και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός πριν την έναρξη της συνάντησης.

«Να σπεύσουμε προκειμένου να οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε την ανθρωπιστική βοήθεια και σε διπλωματικό επίπεδο, όπου γίνεται προσπάθεια να βρεθεί αποτελεσματική λύση αλλά πάνω από όλα να δώσουμε χείρα βοηθείας σε αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται για πολλές μέρες εγκλωβισμένοι», είπε.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να πεισθούν και να μεταφερθούν στα οργανωμένα camps οι πρόσφυγες γιατί ειδάλλως, σημείωσε: «φοβάμαι ότι θα βρεθούν σε δυσκολότερη κατάσταση».

«Το ελληνικό κράτος παρά τις δυσκολίες έχει καταφέρει να αυξήσει τις δομές φιλοξενίας. Χτίζουμε 10.000 θέσεις την εβδομάδα: αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να κάνει καμία μη κυβερνητική οργάνωση, όσο σοβαρή δουλειά κι αν κάνει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κύριος Τσίπρας, επισημαίνοντας με νόημα ότι οι κρατικές δομές είναι που πρέπει να τύχουν της στήριξης της Κομισιόν αλλά και κάθε άλλου κράτους που θέλει να βοηθήσει.