tsipras

Τσίπρας: Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, είναι με το ΔΝΤ και τον κ. Σόιμπλε

«Η αντιπολίτευση σήμερα βρίσκεται σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο. Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο αυτό το αδιέξοδο. Κατηγόρησα τον κ. Μητσοτάκη ότι αυτοβαυκαλίζεται ως μεταρρυθμιστής, αλλά επί της ουσίας δεν τολμά να προτείνει κάποια ουσιαστική μεταρρύθμιση. Με υβριστικό τρόπο λέει όχι σε όλα όσα η παράταξή του ψήφισε. Γιατί η συμφωνία την οποία εφαρμόζουμε σήμερα και κλείνει αυτός ο κύκλος, είναι συμφωνία που ψηφίσατε», τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, έκανε σκληρή επίθεση στη ΝΔ μιλώντας για μαγικές λύσεις που προσφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Συνδυασμός θράσους και δειλίας. Αφιερώσατε το πρώτο μισό της ομιλίας σας στις γνωστές ύβρεις. Και τι δεν είπατε: Ψεύτης, απατεώνας, άσχετος, τα πάντα. Το κάνατε με μεγάλη επιτυχία, διότι ενθουσιάσατε την αξιωματική αντιπολίτευση. Θέλω να σας συγχαρώ διότι σήμερα δώσατε τη μαγική λύση που όλοι περιμέναμε για την έξοδο από την κρίση. Που ήσασταν τόσο καιρό κ. Μητσοτάκη και δεν μας το λέγατε, ότι η λύση είναι χαμηλότερα πλεονάσματα», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Αναφέρεστε διαρκώς στο 2014, όπου καταφέρατε, ένα ισοσκελισμό, όμως και το 2015 που μας κατηγορείτε δεν υπήρξε ύφεση. Κάποιοι από εσάς μιλήσατε για άρση εθνικής κυριαρχίας και ξεχνάτε ότι αυτή η άρση, επεβλήθη στη χώρα όταν οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να υπαχθούμε στο πρώτο μνημόνιο. Που ήσασταν κ. Μητσοτάκη όλα αυτά τα χρόνια; Ποιος κυβερνούσε τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια; Όλα όσα δεν κάνατε όταν κυβερνούσατε εφαρμόζοντας πιστά όλα όσα μας ζητούσαν οι δανειστές, θα τα κάνατε τώρα; Είστε με το ΔΝΤ στις σκληρές μεταρρυθμίσεις και με τον κ. Σόιμπλε στο θέμα του χρέους».