opel-696x456

Το Opel Astra Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2016

Μία από τις ωραιότερες εκπλήξεις που συναντά ένας δημοσιογράφος προερχόμενος από μία χώρα μικρή όπως η δική μας, είναι η διαδικασία της ψηφοφορίας για το αυτοκίνητο της χρονιάς που λαμβάνει χώρα κατά την πρώτη ημέρα έναρξης του Σαλονιού αυτοκινήτου στην Γενεύη της Ελβετίας!

Μέσα από μια φανερή διαδικασία ψήφου ,αναδεικνύεται το car of the year από 58 συναδέλφους ,όπου η εμπειρία τους για τα αυτοκίνητα θεωρείται η καλύτερη δυνατή, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν με τα αυστηρότερα κριτήρια το9 καλύτερο αυτοκίνητο. Εφέτος η μαγεία της εμφάνισης του νέου Opel Astra έκλεψε την πρώτη θέση  με 309 βαθμούς έναντι 294 που πήρε το Volvo XC90 και 202 στο Mazda MX-5.

Το βραβείο παρέλαβε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής COTY, Hakan Matson, την παραμονή της πρώτης ημέρας τύπου του 86ου Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Τα τελευταία χρόνια η Γερμανική εταιρεία αποδεικνύει συνεχώς την αξιοπιστία των αυτοκινήτων της όπου ανταποκρίνονται πλήρως σε όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις ενός τρόπου ζωής που είναι γεμάτος από τεχνολογικές εφαρμογές.

Ο θεσμός ‘Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς’ ιδρύθηκε το 1964. Η φετινή νίκη ανεβάζει το συνολικό αριθμό τίτλων της Opel σε πέντε. Το Opel Kadett E ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας που απέσπασε το βραβείο το 1985. Δύο χρόνια αργότερα, το Omega A έλαβε και πάλι την Ευρωπαϊκή διάκριση. Τα τελευταία χρόνια, η Opel έχει αναδειχτεί νικήτρια δύο φορές – με το Insignia το 2009 και το Ampera το 2012.

Σαν επίλογο θα ήθελα να σας πώς την ταπεινή μου γνώμη η οποία μετράει για όλους εσάς που με ακούτε και διαβάζεται από τα μέσα που εργάζομαι! Το περίμενα να ήταν ο πρωταγωνιστής της Ελληνικής αγοράς ,καθώς με την πρώτη ματιά αποδεικνύει στον οδηγό του πως οδηγεί μια αμαξάρα που μπορεί να του προσφέρει αρκετές συγκινήσεις! Αλλά στην χώρα μας δεν συνηθίζεται να ψηφίζουν οι δημοσιογράφοι που αποτελούν την ομάδα για το αυτοκίνητο της χρονιάς , ένα μοντέλο μιας εταιρείας όπου πρώτευε τον περασμένο χρόνο.

Ευτυχώς που κάποιοι στην Ευρωπαϊκή ένωση ξεχωρίζουν  για το θάρρος της γνώμης τους που λένε χωρίς φόβο και πάθος!

Πηγή: thessports.gr