ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Το σπίτι σας…το «σπίτι της τέχνης!»

Η σχολική χρονιά ξεκινάει και οι περισσότερες οικογένειες προσπαθούν να οργανώσουν-συνδυάσουν τις αμέτρητες εξωσχολικές δραστηριότητες ενός ή περισσότερων παιδιών. Ξένες γλώσσες, πληροφορική, αθλήματα, μουσική, χορός, θεατρική ομάδα και τόσες ακόμη λατρεμένες «υποχρεώσεις» για τους λιλιπούτειους αθλητές και καλλιτέχνες του κάθε σπιτιού. Και για όλα χρειάζεται απεριόριστος χρόνος, τρομερή οργάνωση και φυσικά ένα τουλάχιστον διαθέσιμο μεταφορικό μέσο. Ή μήπως όχι;

Πριν τέσσερα χρόνια ιδρύθηκε στη φιλότεχνη Θεσσαλονίκη το «ART HOUSE by ellikalisora», μία απλή υπηρεσία παροχής κατ’ οίκον μαθημάτων ζωγραφικής σε παιδιά. Τέσσερα χρόνια μετά η ίδια υπηρεσία απασχολεί τρεις εκπαιδευτικούς τους οποίους καθημερινά υποδέχονται στα σπίτια τους περισσότερες από 120 οικογένειες της πόλης μας για να ταξιδέψουν παρέα με 130 προς το παρόν παιδιά στο μαγικό κόσμο των χρωμάτων και της τέχνης! Κι όλα αυτά δίχως να αφήσουν τη θαλπωρή του σπιτιού τους! Τα παιδιά απολαμβάνουν το μάθημα στο δωμάτιό τους το οποίο για λίγες ώρες μετατρέπεται σε προσωπικό εργαστήρι ζωγραφικής

Στόχος της ψυχολόγου και δασκάλας ζωγραφικής Έλλης Καλησώρα είναι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Να γίνει το κάθε σπίτι ένα μικρό κέντρο τέχνης και πολιτισμού, ένα μικρό ‘art house’!» Και το πέτυχε αφού πλέον εξυπηρετούνται με ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής όλες ανεξαιρέτως οι περιοχές της Θεσσαλονίκης!

Και πώς ήρθε η επιτυχία; Μα φυσικά με την άνευ όρων αποδοχή κι αγάπη πρώτα όλων των παιδιών και μετά της ίδιας της τέχνης. Η αποδοχή ενίσχυσε την αυτοεκτίμηση και τις εικαστικές επιδόσεις των παιδιών τα οποία λόγω αυτού έχουν διακριθεί δεκάδες φορές Πανελλαδικώς σε παιδικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής και εικαστικών πολλών φορέων όπως τους Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος, του Ε.Π.Ο.Κ, του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου Αθηνών και πολλών ακόμη. Παράλληλα τα παιδιά διοργανώνουν κάθε χρόνο ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής , παίρνουν μέρος σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, διοργανώνονται εκδρομές και φυσικά ανακαλύπτουν όλους τους κορυφαίους εκπροσώπους της τέχνης, διδάσκονται όλα τα εικαστικά ρεύματα κι εκφράζονται δημιουργικά μέσω της ζωγραφικής!

Η εικαστική χρονιά του «ART HOUSE by ellikalisora» ξεκινά στη Θεσσαλονίκη στις 11 Σεπτεμβρίου και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει! Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site: www.arthousebyellikalisora.com, στη σελίδα στο facebook: ART HOUSE byellikalisora και μπορείτε καθημερινά να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς στο 6979837985.