ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 7 τροφές που εκτοξεύουν την σεξουαλικότητα

Οι ακόλουθες τροφές, μέσω της πληθώρας των θρεπτικών και ευεργετικών τους στοιχείων, υπόσχονται να εκτοξεύσουν στα ύψη τη σεξουαλική σας διάθεση.

Καφές
Οι περισσότεροι έχουν σχέση αγάπης αλλά και εξάρτησης μαζί του, μια και ένα φλιτζάνι μυρωδάτου καφέ είναι ότι καλύτερο για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα. Πέρα από αυτό, όμως, έρευνες του πανεπιστημίου Southwestern απέδειξαν πως ο καφές «ξυπνά» ένα σημείο του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη σεξουαλική διέγερση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνεις. Ένας γενικός κανόνας λέει πως είναι προτιμότερο να πίνεις καφέ μέχρι το απόγευμα και όχι τις βραδινές ώρες, προκειμένου να μην επηρεάσεις τον ύπνο σου!

Αυγά
Εκτός από πρωτεΐνη το αυγό περιέχει και l-αργινίνη, ένα αμινοξύ το οποίο καταπολεμά την στυτική δυσλειτουργία. Επίσης, η αργινίνη συμβάλει στην αντιμετώπιση της αντρικής υπογονιμότητας, βελτιώνοντας τη παραγωγή και την κινητικότητα του σπέρματος.

Ροδάκινα
Η ζουμερή γεύση και το όμορφο χρώμα κατατάσσει τα ροδάκινα σ’ενα απο τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα. Εκτός απο εμφάνιση, τα ροδάκινα έχουν θρεπτικά στοιχεία και μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Η κατανάλωσή τους βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Μια καλή ιδέα για τους χειμερινούς μήνες είναι να έχεις καταψύξει πουρέ ροδάκινο (δηλαδή ροδάκινα, καθαρισμένα και χτυπημένα στο μπλέντερ) για να κάνεις χυμούς και smoothies όλο το χρόνο.

Σαφράν
Ο κρόκος (σαφράν) είναι φυτό από το οποίο παράγεται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά του κόσμου. Έχει κίτρινο χρώμα και χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή κουζίνα (από το ρύζι και το κοτόπουλο, μέχρι σε γλυκά). Η φήμη του σαφράν εξαπλώθηκε όχι μόνο για τη γεύση, το άρωμα και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, αλλά και για το «χάρισμά» του να βελτιώνει την σεξουαλική διάθεση, καθώς από την αρχαιότητα του είχαν προσδώσει αφροδισιακές ιδιότητες. Στην Ελλάδα παράγεται αποκλειστικά στο χωριό Κρόκος που είναι λίγο πιο έξω απο τη πόλη της Κοζάνης. Για να αναδειχθούν το άρωμα και οι ουσίες του, βάλε μερικές κλωστές σαφράν σε ζεστό (όχι βραστό) νερό για 15 λεπτά και στη συνέχεια πρόσθεσε το νερό (που θα έχει πάρει πορτοκαλί χρώμα) στις συνταγές σου.

Μοσχαρίσιο φιλέτο
Το μοσχάρι εκτός απο πρωτεΐνη, περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες ψευδαργύρου, βιταμίνης Β και σιδήρου που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό. Πέρα του ότι είναι μια θρεπτική τροφή που χαρίζει ενέργεια χωρίς να βαραίνει το στομάχι (τι καλύτερο, όταν η βραδιά αναμένεται να… συνεχιστεί) η μυρωδιά του την στιγμή που ψήνεται πάνω στο μπάρμπεκιου δεν αφήνει κανένα αδιάφορο, ενώ ως πιάτο στη συνείδησή μας έχει συνδεθεί με ειδικές περιστάσεις.

Καρπούζι
Το καρπούζι περιέχει σιτρουλίνη και αργινίνη, δυο αμινοξέα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ρύθμιση του αγγειακού τόνου και στην υγιή αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου της Χαβάης, η κατανάλωση καρπουζιού αυξάνει την ερωτική διάθεση στους άντρες.

Σοκολάτα
Εκτός απο το να δίνει χαρά στον ουρανίσκο, η σοκολάτα έχει ψυχοδιεγερτικές ικανότητες λόγω της β-φαινυλαιθυλαμίνης, μιας ουσίας που απελευθερώνει ενδορφύνες που «ξυπνούν» τη σεξουαλική διάθεση. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στο πανεπιστήμιο Guelf του Καναδά σχετικά με τις αφροδισιακές τροφές, αποδείχτηκε το εξής: Παρότι ορισμένοι θεωρούν πως μετά την κατανάλωση σοκολάτας, αυξάνεται η ερωτική επιθυμία, αυτό δεν συνδέεται άμεσα με την σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση. Παρόλα αυτά, η σοκολάτα διεγείρει τον εγκέφαλο ο οποίος με τη σειρά του εκκρίνει ποσότητες σεροτονίνης και ενδορφύνης, ουσίες που δημιουργούν μια αίσθηση ευεξίας και καλής διάθεσης, ευνοώντας τη διάθεσή μας για σεξ. Με λίγα λόγια, η σοκολάτα είναι ένας γλυκός πειρασμός!

Πηγή: Faysbook