ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ατζέντα του Σαββάτου

Βρισκόμαστε στα τέλη του καλοκαιριού και η Θεσσαλονίκη σφύζει από ζωή ξανά μετά από πολύ καιρό. Καινούργιοι φοιτητές, ντόπιοι και επισκέπτες βρίσκονται εδώ για να απολαύσουν, να ξεκουραστούν, να δουν, να ακούσουν, να συμμετάσχουν με τον τρόπο τους και την δυναμική τους στις διάφορες εκδηλώσεις της πόλης.

Εξάλλου έστω και με μια χαλαρή βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης με καλή παρέα μπορείς εύκολα να απολαύσεις στιγμές ξεκούρασης που θα σε κρατήσουν με ενέργεια στην συνέχεια για την έναρξη της καινούργιας εργασιακής εβδομάδας.

Η ημέρα ξεκινά με μουσική καθώς η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος πραγματοποιεί σήμερα την ετήσια ακρόαση για τα καινούργια της μέλη στην Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορίες της ακρόασης θα είναι για την Ορχήστρα, την Χορωδία αλλά και για τους καινούργιους Σολίστες που θα την πλαισιώσουν. Οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν σήμερα σε αυτήν τη δημιουργική εξέταση θα διαγωνιστούν acapella.

Όσοι είναι λάτρεις της φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία όλο το Σαββατοκύριακο μέχρι και την Δευτέρα να δηλώσουν συμμετοχή για να λάβουν μέρος στην φωτογραφική έκθεση «Ανοιχτά Παράθυρα 2017» που διοργανώνεται από την ομάδα PhoTonic στο πλαίσιο των δράσεων του Wall Festival. Η δημιουργική άποψη του καθενός μέσω αυτής της εκδήλωσης μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης και πηγή θαυμασμού για τους διάφορους φιλότεχνους της πόλης.

Σήμερα όμως ξεκινά και το πολυαναμενόμενο δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Η συναυλία έναρξης πραγματοποιείται στις 21:00μμ. από τους Μελωδιστές σε συνεργασία με το συγκρότημα Koumpania που θα προσφέρουν ιδιαίτερα μελωδικές στιγμές στους ακροατές συντροφεύοντας τους με γνώριμα τραγούδια διαφόρων καλλιτεχνών όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Leonard Cohen αλλά και μουσικές προτάσεις από παραδοσιακές Ελληνικές και Γερμανικές μελωδίες.

Οι λάτρεις των βιβλίων αλλά και του σινεμά θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δυο κινηματογραφικές ταινίες αυτό το Σαββατοκύριακο βασισμένες σε γνωστά διηγήματα. Η πρώτη είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ντέμπορα Μόγκα «Ο Πυρετός της Τουλίπας». Η ομότιτλη ταινία εξελίσσεται τον 17ο αιώνα στην Ολλανδία και αναφέρεται σε έναν καλλιτέχνη που αναλαμβάνει να ζωγραφίσει το πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας μετά από πρόταση του συζύγου της. Αυτό θα είναι και η αρχή της σχέσης τους και μαζί ελπίζοντας σε ένα κοινό μέλλον θα επενδύσουν στο εμπόριο τουλίπας το οποίο τότε ήταν φοβερά επικερδές.

Η δεύτερη κινηματογραφική ταινία είναι βασισμένη στο διήγημα του Ted Chiang «Η Ιστορία της Ζωής σου» και είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής 2016. Ο τίτλος της είναι «Η Άφιξη- The Arrival» και οι σινεφίλ της πόλης θα μπορέσουν να την απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο στο Δημοτικού σινεμά Τζένη Καρέζη. Ώρα έναρξης 21:00.

Οι επιλογές διασκέδασης και τα δρώμενα της πόλης ποτέ δεν τελειώνουν υπενθυμίζοντας στον καθένα από εμάς ότι κάθε ημέρα πρέπει να την βιώνουμε με χαρά και αν και υπάρχουν μερικές φορές αντίξοες συνθήκες γύρω μας δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε την διάθεση μας για θετικότητα.