ΕΙΔΗΣΕΙΣ
paok_koupa

Το πρωτάθλημα στον Πύργο τον Λευκό! Πρωταθλητής Ελλάδας πανάξια ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ και με… ρεκόρ!

Από την 4η θέση της κανονικής περιόδου, από 0-2 σετ στο ματς-τίτλος, ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι είναι γεννημένος για τα δύσκολα και σήκωσε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα μπροστά σε 8.000 οπαδούς του!

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην Volleyleague, αλλά έγραψε και ένα ξεχωριστό ρεκόρ. Έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που κατακτά το πρωτάθλημα έχοντας τερματίσει τέταρτη στην κανονική διάρκεια.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέκλεισε τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον Φοίνικα Σύρου με μειονέκτημα έδρας.

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του μετά το τέλος του δεύτερου σετ έγραψε ιστορία. Κορυφαίος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Σεπέδα με τον Χιμένεζ να τον ακολουθεί.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νευρικά το σετ και με χαμένα σερβίς των Χιμένεζ και Σεπέδα δεν κατάφερε να πιέσει στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Φοίνικας κρατώντας την υποδοχή του σε συνδυασμό με το καλό μοίρασμα παιχνιδιού του Πάρις κατάφερε να πάρει διαφορά για το 5-8 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις από τα άκρα με Χιμένεζ και Γιαμπλόνσκι και κάπως έτσι κατάφερε να ισοφαρίσει σε 10-10 με πλασέ του Κουρνέτα. Ο Φοίνικας με τον ΠΑΟΚ να εξακολουθεί να κάνει λάθη σε σερβίς ξαναπήρε διαφορά δύο πόντων με τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν και πάλι σε 13-13. Οι γηπεδούχοι έκαναν και πάλι καθοριστικά λάθη και με την υποδοχή των Συριανών να λειτουργεί καλά πήρε και πάλι διαφορά τριών πόντων για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Με το Φοίνικα να προηγείται με 16-20 οδεύοντας προς το φινάλε του σετ ο ΠΑΟΚ πίεσε στο σερβίς με το Σεπέδα, που με άσο έκανε το 19-20 προτού ο Κάλντγουελ, κάνει το 19-21 και δώσει ξανά προβάδισμα δύο πόντων στους φιλοξενούμενους. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας τον Πάρις πολυβόλο στο σερβίς κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 21-25.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να πιέζει από τη γραμμή του σερβίς στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Οι γηπεδούχοι περιόρισαν τα λάθη και σε συνδυασμό με αυτά του Φοίνικα προηγήθηκαν με 8-5 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ του δεύτερου σετ.

Ο ΠΑΟΚ όμως συνέχισε τα λάθη, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στο Φοίνικα να πλησιάσει και να περάσει μπροστά με 9-10 με άσο του Παπαδόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι με χαμένο σερβίς του Σμαραγδή έκαναν το +2 (10-12) για να φτάσουν με αυτή τη διαφορά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και το 14-16.

Ο Φοίνικας εξακολουθούσε να είναι συγκεντρωμένος και με τον Κάλντγουελ να φορτώνεται επιθέσεις σε συνδυασμό με την συντηριτική τροφοδότηση του Ντόκιτς που έπαιζε με πρόβλημα εξακολουθούσε να προηγείται στο σετ που όδευε προς το φινάλε. Ο ΠΑΟΚ με δύο διαδοχικούς πόντους του Εφραιμίδης μείωσε σε 20-22 για τελευταία όμως φορά με τον Φοίνικα να κατακτά και το δεύτερο σετ με 25-21 βάζοντας πολύ δύσκολα πλέον στον ΠΑΟΚ που έψαχνε μια τεράστια ανατροπή.

Με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει πια μια ανατροπή οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλύτερα στο τρίτο σετ με καλά σερβίς και τον Σεπέδα. Ο Χιμένεζ με άσο έκανε το 8-4 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους σε σερβίς και μπλοκ μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο το τρίτο σετ φτάνοντας σε double score (16-8) για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Φοίνικας κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε πέντε πόντους και 18-13 με δύο διαδοχικούς πόντους του Λάππα αλλά οι Συριανοί παραδόθηκαν φυσιολογικά στην ανωτερότητα της ομάδα του Καλμαζίδη που κατέκτησε το τρίτο σετ με 25-16 μετά από πρώτο χρόνο του Λι.

Παρόμοια εικόνα και στο τέταρτο σετ, όπου ουσιαστικά είχαμε παιχνίδι μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και το 8-6 με άσο του Χιμένεζ. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε σοβαρός πίεσε στο σερβίς και σε συνδυασμό με την άνοδο του Χιμένεζ μετέτρεψε σε περίπατο και το τέταρτο σετ ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση σε 2-2 με 25-14 μετά από επίθεση του Λι.