ΕΙΔΗΣΕΙΣ
MONASTIRI POUTIN

Το δεξί χέρι του Πούτιν, έκανε παράνομα ταξίδι – αστραπή στο Άγιο Όρος

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχωρά το περιοδικό TIME, το οποίο ισχυρίζεται πως ο στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντισλάβ Σουρκόφ, στον οποίο απαγορεύεται να μπει στην ΕΕ -μετά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την επέμβαση στην Ουκρανία-, βρέθηκε στο Αγιο Ορος για προσκύνημα΄.

Το TIME επικαλείται «τρεις πηγές ανεξάρτητες η μια από την άλλη», σύμφωνα με τις οποίες ο Σουρκόφ ταξίδεψε μαζί με τον ρώσο Πρόεδρο στο Αγιο Ορος στις 28 Μαϊου, μαζί με Ρώσους αξιωματούχους, ιερείς και στελέχη του τομέα ενέργειας της χώρας.

Ο ιδεολογικός καθοδηγητής του Πούτιν το επιβεβαιώνει

Ωστόσο το TIME αναφέρει, πως το Κρεμλίνο διαψεύδει την είδηση αυτή, λέγοντας πως «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» αν και στο περιοδικό μίλησε «ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ένας από τους πιο στενούς ιδεολόγους του Κρεμλίνου, ο οποίος ήταν μαζί με την ομάδα του Πούτιν στο Αγιο Ορος και επιβεβαίωσε ότι ο Σουρκόφ ήταν μαζί τους». Για του λόγου το αληθές, ο Αλεξάντερ Ντούγκιν έχει στενές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, ενώ είχε φωτογραφηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, προκαλώντας «διπλωματικό επεισόδιο» με τους Financial Times.

Πατέρας Μακάριος: Ο Σουρκόφ ήταν στο Αγιο Ορος – Μου ζήτησε τη συμβουλή μου

Στο TIME, μιλά και ο πατέρας Μακάριος του Αγίου Ορους, ο οποίος αναφέρει ότι στις 27 Μαϊου, ο στενός συνεργάτης του Πούτιν, βρέθηκε στο μοναστήρι του και ήρθε να τον δει προκειμένου να ζητήσει τη συμβουλή του, συνοδεία ενός Ρώσου ξεναγού. «Συστήθηκε ως ο Βλαντισλάβ, ένας ανώτατος αξιωματούχους του Κρεμλίνου». Το περιοδικό αναφέρει πως ο πατέρας Μακάριος υποδέχεται εδώ και χρόνια «πλούσιους και με επιρροή φιλοξενούμενους από το ρωσσόφωνο κόσμο – συμπεριλαμβανομένου όπως λέει, ενός ανώτατου μέλους της πρώην κυβέρνησης της Ουκρανίας».

Τέλος, και μια τρίτη πηγή η οποία ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είπε ότι είδε τον Σουρκόφ στον Αθω.