ΕΙΔΗΣΕΙΣ
apats8

Τι ψάχνουν οι ειδικοί στην πτώση του Απάτσι – Δείτε σε video τη στιγμή που έπεσε στη θάλασσα

Τι ήταν αυτό που προκάλεσε την πτώση του επιθετικού ελικοπτέρου Apache AH-64D της Αεροπορίας Στρατού στην παραλία των Βρασνών στη Χαλκιδική αναζητούν οι ειδικοί της Αεροπορίας Στρατού.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ένα «κράτημα στον κινητήρα» ήταν αυτό που φαίνεται να συνέβη, ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους.

Δευτερόλεπτα πριν την πτώση στη θάλασσα, το ελικόπτερο φαίνεται να πετά με μεγάλη ταχύτητα πολύ χαμηλά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μόλις φτάνει πάνω από την ξηρά κάνει έναν ελιγμό ταχείας  ανόδου, συνεχίζει με ένα λουπ και ετοιμάζεται να ακολουθήσει πορεία από την ξηρά προς τη θάλασσα. Μόλις όμως το Απάτσι βρίσκεται και πάλι πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας δεν καταφέρνει να πάρει ύψος. Το επιθετικό ελικόπτερο σκάει με την κοιλιά στη θάλασσα, λόγω της μεγάλης ταχύτητας και ανατρέπεται.

Αν και το Απάτσι είναι μισοβυθισμένο, ο ένας από τους δύο χειριστές βγαίνει σχεδόν αμέσως από το ελικόπτερο. Ο δεύτερος διασώθηκε από τους κομάντος που έσπευσαν αμέσως με ένα σκάφος ανορθοδόξου πολέμου, αφού στην παραλία των Βρασνών βρίσκονταν μέλη της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που επρόκειτο να κάνουν αποβατική ενέργεια στον κόλπο Ορφανού στο πλαίσιο της άσκησης «Σάρισα».

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της πτώσης:

Πηγή: newsbeast.gr