ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ειπώθηκε για την ΔΕΘ ανάμεσα σε Τσίπρα και Τραμπ;

Ειδική αναφορά στην 83η ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ θα είναι η Τιμώμενη Χώρα, έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος, κ. Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

«Είμαι πολύ περήφανος που οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ τον επόμενο χρόνο. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τις αμερικανικές επιχειρήσεις να δείξουν τις δυνατότητές τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τραμπ. Από την πλευρά του δε ο Έλληνας πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας, τόνισε πως το γεγονός πως οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ του 2018 θα παίξει κομβικό ρόλο.

Η προετοιμασία του εθνικού εκθεσιακού φορέα για την υποδοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στην 83η ΔΕΘ έχει ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς, ώστε η αμερικανική παρουσία να είναι διευρυμένη και να θυμίσει εποχές του παρελθόντος, όταν οι ΗΠΑ συμμετείχαν στη ΔΕΘ με σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων και παρουσίαζαν στην Έκθεση μεγάλα τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα.