ΕΙΔΗΣΕΙΣ
via-gipeda

Την παραίτηση και των 15 που διώκονται ζητά ο Κοντονής για να σωθεί το Κύπελλο

Η παραίτηση των μελών της ΕΠΟ δεν αρκεί για να επέλθει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή.

Για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός αθλητισμού «πέταξε το μπαλάκι» στην Ομοσπονδία σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο του Grexit, ενώ επισήμανε ότι «αν οι 15 που διώκονται παραιτηθούν, τότε δεν θα υπάρχει θέμα εξόδου».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν αρκεί η παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη, ο κυβερνητικός παράγοντας απάντησε: «Εάν αυτοί που διώκονται ποινικά και αγαπούν το ποδόσφαιρο θα πρέπει για κάποιο διάστημα να θέσουν τους εαυτούς του στο περιθώριο. Το να φορτωθούν οι αμαρτίες σε ένα πρόσωπο δεν το θεωρώ ηθικό. Επαναλαμβάνω ότι αν παραιτηθούν και οι 15 τότε θα συζητήσουμε για την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας».

Επίσης, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στην κόντρα που υπάρχει με τον Γιάννη Αλαφούζο: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για κόντρες. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που έχουν καταφερθεί εναντίον μας», ενώ για παράπονα που υπάρχουν ότι τιμωρείται περισσότερο ο Παναθηναϊκός από τις υπόλοιπες ομάδες, ο υφυπουργός αθλητισμού διαφωνεί κάθετα:

«Αν είναι δυνατόν να λέγεται ότι τιμωρείται μόνο ο Παναθηναϊκός. Πριν είχαν τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός… Δεν έχω κάτι με τον Παναθηναϊκό και το να κρίνουν την κυβέρνηση αποσπασματικά δεν είναι σωστό».

Γκιρτζίκης: «Μόνο οι ένοχοι παραιτούνται»

Έτσι ή αλλιώς, τις δικές του «κόκκινες γραμμές» δείχνει να έχει χαράξει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί:

«Μόνο οι ένοχοι παραιτούνται. Κι ένοχος δεν είμαι. Θα εξαντλήσω την θητεία μου και θα διεκδικήσω την επανεκλογή μου στις επόμενες εκλογές. Δεν σκοπεύω να γίνω η… Ιφιγένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαι 19 χρόνια στην ΕΠΟ, έχω κλείσει 43 χρόνια στο ποδόσφαιρο, ήμουν πέντε χρόνια στην Ξάνθη κι εργάστηκα για 40 χρόνια σε μια μεγάλη εταιρεία. Κανείς δεν μπόρεσε να μου προσάψει το παραμικρό. (…) Εγώ δουλεύω. Βρίσκομαι στην ΕΠΟ από το πρωί μέχρι το βράδυ για να λύσω τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομοσπονδία».

Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο, ο πρόεδρος απαντά: «Το αδιέξοδο δεν το δημιούργησα εγώ. Είναι ντροπή για την ίδια τη Δημοκρατία που υποτίθεται ότι υπηρετούν κάποιοι μέσω διαρροών να πλήττουν την υπόληψη ενός ανθρώπου. Να μην τηρούν τους νόμους που οι ίδιοι ορκίζονται να υπηρετούν. Και να σας πω κάτι ακόμα; Εάν οι πιέσεις για παραίτηση που ασκούνται δεν αποτελούν ευθεία παραβίαση στον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ, τότε τι σημαίνει πολιτική παρέμβαση. Η ΕΠΟ έχει όργανα, επιτροπές και δεν χρειάζεται κυβερνητικές παρεμβάσεις. (…)»

Πηγές: Ναυτεμπορική, pamesports.gr