ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα πιο χρήσιμα site που θα σας αλλάξουν την καθημερινότητα

Με μία αναζήτηση στο google πιθανότατα βρίσκετε αυτό που ζητάτε. Ωστόσο, υπάρχουν δεκάδες site, που πιθανότατα δεν γνωρίζετε καν την ύπαρξή τους και που έχουν δημιουργηθεί για να λύσουν τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας. Ποιοι απεργούν σήμερα στην Ελλάδα; Που θα βρείτε υδραυλικό; Τι να μαγειρέψετε σήμερα; Πόσοι άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο… διάστημα; Ακόμα βρείτε οδηγίες για να φτιάξετε κάτι, μάθετε μία καινούργια γλώσσα, παίξτε κάποιο ενδιαφέρον παιχνίδι ή ακούστε μία ομιλία που θα σας ενθαρρύνει.

apergies.gr

Καθημερινό δελτίο απεργιακών κινητοποιήσεων για όλους τους κλάδους, για να μη βρεθείτε την τελευταία μέρα προθεσμίας μπροστά στην κλειστή πόρτα του ΙΚΑ ή εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητό σας στο κέντρο της πόλης.

aggeliopolis.gr

Αγγελίες για τα πάντα: διαμερίσματα, οικόπεδα, αυτοκίνητα, σκάφη, θέσεις εργασίας, καταστήματα, προσφορά και ζήτηση, και οι αγγελίες είναι δωρεάν.

syntagestispareas.gr

Ό,τι σας έρθει όρεξη να μαγειρέψετε μπορείτε να το βρείτε εδώ. Αν δεν ξέρετε για τι πράγμα έχετε όρεξη αλλά πρέπει να μαγειρέψετε, κατά πάσα πιθανότητα εδώ θα σας έρθει η ιδέα, έτοιμη με τη συνταγή της. Διαβάζετε και τα σχόλια, πολλές φορές βοηθάνε πολύ.

delivery.gr

Αν πάλι ξέρετε για τι πράγμα έχετε όρεξη, αλλά δεν έχετε καμία όρεξη να μαγειρέψετε, είστε στο σωστό μέρος. Εδώ θα βρείτε το τηλέφωνο του ντελιβεράδικου που σας ενδιαφέρει, αλλά και τις ώρες λειτουργίας του και την τιμή της ελάχιστης παραγγελίας.

caffeineinformer.com

Έχετε βαρεθεί να σας λένε ότι πίνετε πολλούς καφέδες και ότι θα πάθετε τίποτα; Ε, σε αυτό το site μπορείτε να δείτε ακριβώς την ποσότητα που θα σας σκοτώσει!

digital-photography-school.com

Ένα χρυσωρυχείο με άρθρα που μπορούν να βελτιώσουν τις φωτογραφικές σας ικανότητες ακόμα και αν είστε εντελώς αρχάριοι. Υπάρχει επίσης ένα ενεργό φόρουμ στο οποίο μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους φωτογράφους.

Duolingo.com

Ακονίστε τις γλωσσικές δεξιότητές σας με αυτό το διασκεδαστικό, σχεδόν εθιστικό παιχνίδι. Παρέχει κολλεγιακού επιπέδου εκπαίδευση και χωρίς δίδακτρα. Αν ψάχνετε για περισσότερο ελεύθερο γλωσσικό εκπαιδευτικό υλικό, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το BBC Languages.

Factsie.com

Γνωρίζετε ότι η κερασφόρος σαύρα μπορεί να εκτοξεύσει αίμα από τα μάτια της; Κάντε κλικ σε αυτό το site για να βρείτε -στα αγγλικά- ασυνήθιστα ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα, μαζί με τις πηγές.

FreeRice.com

Αναπτύξτε το λεξιλόγιό σας, ενώ θα συμβάλλετε στην σίτιση πεινασμένων ανθρώπων. Είναι ο καλύτερος τρόπος να αισθανθείτε καλά για τον εαυτό σας και να μάθετε λέξεις που μπορεί να χρησιμοποιείτε για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Instructables.com

Μέσα από τα βίντεο και απλές οδηγίες, μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει. Μπορείτε επίσης να στείλετε τις δικές σας δημιουργίες και να τις μοιραστείτε με τον υπόλοιπο κόσμο.

Beta.SpeedTest.net

Πιστεύετε ότι το ίντερνετ σας είναι αργό; Ή μήπως βρίσκεστε σε κάποιο καινούργιο μέρος και θέλετε να δείτε πόσο γρήγορα θα κατέβει το αρχείο που θέλετε; Μετρήστε την ταχύτητα της σύνδεσής σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μέσω του συγκεκριμένου site.

wordcounter.net

Μετρήστε, εύκολα και γρήγορα, τις λέξεις ή τους χαρακτήρες ενός κειμένου. Παρέχει επίσης πλήθος χρήσιμων εργαλείων, όπως η ένδειξη για τη συχνότητα εμφάνισης κάθε λέξης στο κείμενό σου και η αυτόματη εναλλαγή ανάμεσα σε πεζά και κεφαλαία.

timeanddate.com

Βρείτε ακριβώς πόσες μέρες, μήνες ή χρόνια έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα σε δύο ημερομηνίες. Διαθέτει επίσης παράμετρο υπολογισμού μόνο των εργάσιμων ημερών.

whatismymovie.com

Ψάχνετε μια ταινία αλλά δεν θυμάστε τον τίτλο της; Απλά περιγράψτε την στο whatismymovie και αυτό θα σας προτείνει όλες τις (αγγλόφωνες) ταινίες που ταιριάζουν με την αναζήτησή σας.

KhanAcademy.org

Μια ευρεία ποικιλία θεμάτων τα οποία έρχονται στον υπολογιστή σας μέσω βίντεο. Μάλιστα μπορείτε να κρατήσετε στατιστικά για την πρόοδό σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την περαιτέρω κατανόηση των θεμάτων που έχετε ήδη διαβάσει.

Lifehacker.com

Σε αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο site, θα βρείτε μια τεράστια γκάμα από συμβουλές, κόλπα και tips για να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη.

TwoFoods.com

Αν έχετε δίλημμα σχετικά με το τι να φάτε αλλά τα σνακ που έχετε σπίτι δεν αναγράφουν τις θερμίδες που περιέχουν, αυτό το site θα σας βοηθήσει να μείνετε σε φόρμα. Ή έστω να ξέρετε πως κάνατε την λάθος επιλογή.

Lumosity.com

Ακονίστε το μυαλό σας με διασκεδαστικά, επιστημονικά σχεδιασμένα παιχνίδια. Μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης για να βελτιώσετε τη μνήμη και την προσοχή σας και να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας.

Quora.com

Βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα που σας απασχολούν, ή διαβάστε τι προβληματίζει τους υπόλοιπους χρήστες και ποιες είναι οι απαντήσεις τους. Το quora μπορεί να σας θυμίζει forum, ωστόσο πρόκειται για ένα χώρο όπου οι χρήστες θα σας δώσουν μία απάντηση σχετική αποκλειστικά με το ερώτημά σας.

Spreeder.com

Αυτό το δωρεάν λογισμικό, μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα ανάγνωσης και την κατανόηση ενός  κειμένου. Απλά επικολλήστε το κείμενο που θέλετε να διαβάσετε, και αυτό θα φροντίσει τα υπόλοιπα.

ed.ted.com

Αυτή είναι μια νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το TED με τον τίτλο: «μαθήματα που αξίζει να μοιράζονται». Έχει ως στόχο να προκαλέσει την περιέργεια των μαθητών σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια βιβλιοθήκη, με «κινούμενα» μαθήματα που δημιουργούνται από εκπαιδευτές, σεναριογράφους και animators. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο μάθημα, με προσθήκη ερωτήσεων, θέματα προς συζήτηση και άλλα συμπληρωματικά υλικά και να το ανεβάσετε το βίντεο στο YouTube.

vres.gr

Είναι αυτό που λέει. Βρείτε εταιρείες και προϊόντα, επαγγελματίες, καταστήματα, γεωγραφική αναζήτηση, ανά προϊόν, ανά κατηγορία.

you.regettingold.com

Πόσες ανάσες έχετε πάρει μέχρι αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και τι έγινε τη χρονιά που γεννηθήκατε; Στο you.reggitngold.com θα βρείτε όλες αυτές τις άχρηστες πληροφορίες που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ να ψάξετε.

howmanypeopleareinspacerightnow.com

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσοι άνθρωποι είναι στο διάστημα; Όχι; Μήπως όμως τώρα θέλετε να μάθετε; Μπείτε στο παραπάνω site και θα μάθετε ακριβώς πόσα και ποια άτομα είναι αυτή τη στιγμή στο διάστημα.

Επιμέλεια Νικολέτα Ευσταθίου  Πηγές: lifo.gr, huffingtonpost.gr, iefimerida.gr