ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Απαράδεκτο το όριο ηλικίας για τις συμβάσεις των γενικών γιατρών

Ο ΙΣΑ ζητεί τροποποίηση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους οικογενειακούς ιατρούς και τονίζει ότι πάγια θέση του είναι οι συλλογικές συμβάσεις κατά πράξη και περίπτωση. Σχολιάζει όμως και το θέμα του ηλικιακού ορίου.

Διαβάστε τι αναφέρουν από τον ΙΣΑ:

Στις 17.01.2018 δημοσιεύθηκε η υπ΄ αριθμ. ΕΑΛΕ/Γ.Π.96258/2017 Υπουργική Απόφαση, δυνάμει της οποίας καθορίζονται οι διαδικασίες σύναψης συμβάσεων οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΠΥ. Επίσης την ίδια ημέρα ο ΕΟΠΥΥ προέβη στην έκδοση της από 17.01.2018 Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος για την σύναψη των ανωτέρω συμβάσεων, αναφέροντας αναλυτικά τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται από τους ενδιαφερόμενους ιατρούς.

Σε συνέχεια των ανωτέρω ο ΙΣΑ, οφείλει πρωτίστως να σημειώσει ότι είναι απαράδεκτο να τίθεται το ηλικιακό όριο των 65 ετών για την δυνατότητα σύναψης συμβάσεων. Αφενός αδυνατούμε να αντιληφθούμε, ποιος είναι ο αιτιολογικός λόγος αυτού του περιορισμού και αφετέρου καθίσταται σαφές ότι είναι εκτός λογικής η αποστέρηση της δυνατότητας σύναψης σύμβασης ιατρών που υπερβαίνουν το ως άνω ηλικιακό όριο.

Συλλογικές συμβάσεις

Σε κάθε περίπτωση η θέση του ΙΣΑ ήταν και παραμένει πάντα, να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, κατά πράξη και περίπτωση. Η πρόβλεψη της αντιμισθίας ξεπερνά την κόκκινη γραμμή!

Τα ανωτέρω αναφέρουμε στην παρούσα χρονική συγκυρία, ήτοι πριν την ανάρτηση του κειμένου της σύμβασης, προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς να πράξουν τα δέοντα!