ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα παιχνίδια του PlayStation 3 έρχονται στα Windows μέσω της υπηρεσίας PlayStation Now

Τα οφέλη της streaming τεχνολογίας ακόμα και κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών σε πραγματικό χρόνο, θα μπορέσουν να δουν σύντομα οι κάτοχοι PC αφού η υπηρεσία PlayStation Now, έρχεται και στην πλατφόρμα των Windows σε μια κίνηση έκπληξη της Sony.

Η υπηρεσία της Sony επιτρέπει σε όσους είναι συνδρομητές να παίξουν στον υπολογιστή τους τους μια σειρά από κλασσικά παιχνίδια του PlayStation 3 όπως τα Uncharted 3, The Last of Us, God of War III και πολλά άλλα με την ποιότητα των γραφικών που είχαμε δει στη δημοφιλή παιχνιδοκονσόλα της Sony. Το πρόβλημα του χειρισμού λύνεται με την κυκλοφορία ενός ειδικού USB αντάπτορα αξίας $25 που μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή και επιτρέπει το χειρισμό των παιχνιδιών με ένα DualShock 4 χειριστήριο.

Συνολικά η βιβλιοθήκη παιχνιδιών του PlayStation Now περιλαμβάνει περισσότερα από 400 παιχνίδια ενώ το κόστος της συνδρομής για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην υπηρεσία έχει οριστεί στα $20 μηνιαίως ή στα $45 για τρίμηνη συνδρομή. Τα PC είναι η νέα πλατφόρμα που η Sony φέρνει το PlayStation Now, έχοντας προηγηθεί το PlayStaion 4, το Vita, τηλεοράσεις της ίδιας της Ιαπωνικής εταιρείας αλλά και της Samsung.

Σε ότι αφορά τα ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει ένας υπολογιστής προκειμένου να είναι σε θέση να αναπαράγει τα παιχνίδια του PS3, η Sony προτείνει σύστημα με Windows 7 ή νεώτερη έκδοση, επεξεργαστή Core i3 ή μεταγενέστερο και τουλάχιστον 2GB μνήμη. Τα εγκαίνια της υπηρεσίας στην Ευρώπη αναμένονται τον επόμενο μήνα.