ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα αδέσποτα σκυλιά της Αθήνας έρχονται στο CineDoc

Το νέο ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη είναι μια κινηματογραφική αλληγορία όσων συμβαίνουν τα τελευταία επτά χρόνια στην Ελλάδα, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες που διαδραματίζονται σε γειτονιές «αόρατες» γύρω από την Αθήνα. Οι ιστορίες των αδέσποτων ζώων του Greek Animal Rescue αποτυπώνουν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης και κινητοποιούν μια φιλοζωική από το Λονδίνο να ξεκινήσει μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τα ‘Greekies’, τα αδέσποτα από την Ελλάδα που είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσίες στο εξωτερικό.

Υπάρχει τρόπος ένα άρρωστο κυνηγετικό με τα τρία πόδια να βρεθεί να τρέχει στα λιβάδια του Έσσεξ, χαρούμενο και υγιές; Γιατί τα Greekies είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσία; Οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ, τα αδέσποτα στη βιομηχανική έρημο του Ασπροπύργου, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν την περιοχή περιθάλποντας τα άρρωστα ζώα και ένας φιλοζωικός σύλλογος στο Λονδίνο, αναζητούν ελπίδα και μια νέα αρχή σε μια στιγμή που όλα μοιάζουν χαμένα.

Το Greek Animal Rescue αποτελεί μέρος μιας σειράς κοινωνικών ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη με τίτλο Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους ανθρώπους. Σκοπός τους να δοθεί βήμα σε καθημερινούς ήρωες -των οποίων οι προσωπικές ιστορίες δεν είχαν αποτυπωθεί στο φακό- αναδεικνύοντας το πόσο αποτελεσματικά και διαφορετικά διαχειρίστηκαν την κρίση.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: https://vimeo.com/237522900

Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, τη φιλοζωική ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου» και το inside story.

Η ταινία προβάλλεται την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στον Κινηματογράφο Δαναό την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 16.00. Επίσης, η ταινία προβάλλεται την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στις 21.00 (Αίθουσα «Σταύρος Τορνές»), στην Πάτρα στις 21.30 (Κινηματογράφος Πάνθεον) και στην Αμαλιάδα στις 22.00 (CineCinema).

Μετά τις προβολές της Αθήνας στις 01/11 και 05/11 θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας. Στις 01/11 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο της προβολής θα συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν στη φιλοζωική ομάδα «Tα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου» για αγορά φαρμάκων και εμβολίων.

Για τις προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας και μέσω VIVA, από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.viva.gr/tickets/festival/galliko-instituto-elladas/cinedoc/

Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης / 65’ / 2017 / Ελλάδα

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη:

Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης είναι σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ που συνεχίζουν και προβάλλονται μέχρι και σήμερα σε διεθνή φεστιβάλ. Οι feature ταινίες του (μυθοπλασίας): “Black Out” (1999) και “J.A.C.E.” (2012) είναι διεθνείς συμπαραγωγές και έχουν προβληθεί σε πολλές χώρες αποσπώντας πολυάριθμα βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Το 1994 ίδρυσε την κινηματογραφική εταιρεία παραγωγής Pausilypon Films η οποία ψάχνει ιστορίες που ξεπερνούν τα σύνορα και τα στερεότυπα με ήρωες ανθρώπους που συχνά παραμελούνται. Ιστορίες, που μπορούν να αποτελέσουν μέσο για διάλογο και κοινωνική αλλάγη.

Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς και ελληνικούς υποτίτλους.

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Θεσσαλονίκη, Πάτρα & Αμαλιάδα)

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

CineDoc | www.cinedoc.gr | 210 7211073 | [email protected]

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs και το 2017 ίδρυσε το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids.

Τρέιλερ CineDoc 2017-18: https://vimeo.com/233808174

To αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών CineDoc 2017-18 μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://bit.ly/2jI8O0P