ΕΙΔΗΣΕΙΣ
sarafidis

Τίτλοι τέλους και για τη «Σαραφίδης» στη Θεσσαλονίκη

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Σαραφίδης, η παλαιότερη εταιρία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών της Θεσσαλονίκης, η οποία είχε προσχωρήσει το 2007 στον όμιλο της Ηλεκτρονικής Αθηνών. Χωρίς την απαιτούμενη ρευστότητα και τη στήριξη της μητρικής, που πριν από δύο εβδομάδες έριξε τίτλους τέλους, η Σαραφίδης -η οποία ιδρύθηκε το 1969 στον οδό Ερμού- δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Δεν υπάρχει καμία ελπίδα πλέον βελτίωσης της κατάστασης, καθώς οι συνεργαζόμενοι με την μητρική εταιρία οίκοι και δη εκείνοι του εξωτερικού προέβησαν σε αιτήματα κατάπτωσης των εγγυητικών μας επιστολών και σε καταγγελίες των συμβάσεων μας, με επιπλέον αποτέλεσμα να μην μας προμηθεύουν με εμπόρευμα. Τα ράφια και οι αποθήκες αδειάζουν και οι προμηθευτές είναι εξαγριωμένοι λόγω την αδυναμίας μας να εξυπηρετήσουμε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μας.

Οι τράπεζες στις οποίες στραφήκαμε για παροχή στοιχειώδους ρευστότητας, όπως κάναμε και στο παρελθόν, όχι μόνο δεν μας δίνουν ούτε ένα ευρώ μέσω των δανειακών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει, αλλά ταυτόχρονα παρακρατούν το προϊόν από τις εισπράξεις με προγράμματα δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών, στραγγαλίζοντας ακόμα και την πενιχρή ρευστότητα που υπήρχε» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αίτηση πτώχευσης, που εκδικάσθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η Σαραφίδης απασχολούσε 35 εργαζόμενους.