Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, κηραλοιφές, μεγάλη ποικιλία σπάνιων ελληνικών μελιών, προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη, ποτά από μέλι, συνταγές, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή, καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης, που και φέτος πραγματοποιείται στο Πάρκο του Πεδίου του Άρεως.
Κατά τη διάρκεια της τριήμερεης γιορτής που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα θα γίνεται συνεχής ενημέρωση των καταναλωτών από το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ενώ όσοι την επισκεφθούν θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες.
Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 1.000 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της γιορτής, τα Εργαστήριο Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας του ΑΠΘ, Μελισσοκομικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και η 5η Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν θα είναι ελεγμένα για την αγνότητα και τη γνησιότητά τους από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΑΠΘ, εγγυώνται οι διοργανωτές.
Μεταξύ των εκδηλώσεων, που θα πλαισιώνουν την 10η Γιορτή Μελιού, συμπεριλαμβάνονται οι εξής:
Κυριακή 8/10/2017
*11:00-13:00 Τα παιδιά ζωγραφίζουν ετικέτες μελιού.
*16:00-18:00 «Περνά-Περνά η μέλισσα» Kid?s Fun Factory
*18:00-19:00 Θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης μελισσοκόμος» με τον Σταύρο Γκουρλίτσα
*20:00 Μουσική βραδιά με το συγκρότημα Trio Cubari (υπό την αιγίδα του Ωδείου Σείριος)
Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαγειρική με προϊόντα κυψέλης από τον σεφ Γιώργο Παλησίδη (Κυριακή 13:00-15:00).