ΕΙΔΗΣΕΙΣ
karavaki_katharismos_thermaikos

Συνεχίζει τον καθαρισμό του Θερμαϊκού η Αλκίππη

Συνεχίζεται και σήμερα ο καθαρισμός της επιφάνειας του Θερμαϊκού Κόλπου από το αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη» της εταιρείας North Aegean Slops.

Οι εργασίες καθαρισμού γίνονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, από το ύψος του λιμανιού μέχρι εκείνο του Μεγάρου Μουσικής, ενώ όταν παρίσταται ανάγκη καλύπτουν τον ευρύτερο άξονα του Θερμαϊκού κόλπου, από την Αγία Τριάδα μέχρι το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα.

Το τελευταίο διάστημα η εικόνα του Θερμαϊκού στην υπό καθαρισμό περιοχή ήταν επιβαρυμένη τόσο λόγω ρύπανσης αλλά και κλιματικών συνθηκών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη σύμβαση οικονομικής υποστήριξης του προγράμματος «Επιφανειακός Καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου»ανάμεσα στην εταιρεία North Aegean και την εταιρεία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ A.E.

Με τη συγκεκριμένη σύμβαση η εταιρεία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ A.E., συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, θα συμβάλει στην ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόπου, το οποίο γίνεται εξ ολοκλήρου με χρηματοδότηση από χορηγούς και υπό το συντονισμό του ΥΜΑΘ.