ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Θερμαϊκού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής

Δυναμικά μπροστά για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στο δήμο Θερμαϊκού βγαίνει η «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών», στοχεύοντας στη στήριξη των εκατοντάδων επαγγελματιών της περιοχής.

Σε συνεργασία με το Ελληνικό – Σερβικό Εμπορικό, Τουριστικό, Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος και τον δήμο Θερμαϊκού, παρουσία και του Γενικού Προξένου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, Sinisa Pavic, συνδιοργάνωσε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Θερμαϊκού, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά οι τρόποι με τους οποίους μπορούν οι περιοχές του Θερμαϊκού να αποτελέσουν πόλο έλξης για ολοένα και περισσότερους τουρίστες από τη Σερβία όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει υποχρέωση και μπορεί να στηρίξει όλα τα μέλη του στο δήμο Θερμαϊκού και να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής. Μπορούμε να το πετύχουμε αυτό με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς επίσης και με τη συνδιοργάνωση εκθέσεων κυρίως στη νότια Σερβία, όπου παρατηρείται έλλειψη στην προώθηση των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών της περιοχής», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης Επαγγελματιών», Χρήστος Νικολόπουλος.

«Υπάρχουν προοπτικές και απεριόριστες δυνατότητες ο δήμος Θερμαϊκού να προσελκύει τουρίστες από τη Σερβία όλο το χρόνο και να ωφεληθούν όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής», σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού – Σερβικού Εμπορικού, Τουριστικού, Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Βορείου Ελλάδος και υποψήφιος της «Αλληλεγγύης Επαγγελματιών, Κωνσταντίνος Γεωργάκος.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Μαυρομάτης, ευχαρίστησε τον υποψήφιο πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστο Νικολόπουλο, για την πρωτοβουλία της «Αλληλεγγύης Επαγγελματιών» να διοργανώσει αυτή τη συνάντηση εργασίας, καθώς δημιουργούνται προοπτικές και πολλαπλά οφέλη για την περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού – Σερβικού Εμπορικού, Τουριστικού, Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Βορείου Ελλάδος και υποψήφιος της «Αλληλεγγύης Επαγγελματιών», Λευτέρης Γεωργιάδης, ο υποψήφιος της «Αλληλεγγύης Επαγγελματιών», Βρετός Χάκης, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ο πρόεδρος της τουριστικής επιχείρησης του δήμου Θερμαϊκού και αρκετοί ξενοδόχοι.