ΕΙΔΗΣΕΙΣ
marinopoulos

Συνάντηση είχαν οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου με το Υπουργείο Εργασίας

Μετά την συνάντηση οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν:

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, στα πλαίσια των συνεχών παρεμβάσεων του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην εταιρία, θέλει να σας ενημερώσει, ότι σήμερα Τετάρτη 29.6.2016 μετά από απαίτηση του συναντήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης Γεν. Γραμ. κ. Νεφελούδη, και παρουσία του Υφυπουργού κ. Πετρόπουλου. Στην συνάντηση με πρωτοβουλία του Υπουργού παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Ο.Ι.Υ.Ε.

Το προεδρείο μετέφερε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τα αιτήματα του Σωματείου μας για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στην επιχείρηση και την έγκαιρη  καταβολή της μισθοδοσίας του Ιουνίου καθώς και του επιδόματος αδείας. Επίσης απαίτησε από την Κυβέρνηση να κάνει ουσιαστική πολιτική παρέμβαση για το θέμα και να πάρει πρωτοβουλίες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Ο Γεν. Γραμ. δεσμεύτηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι η κυβέρνηση κάνει συνεχείς παρεμβάσεις για το θέμα και η μέχρι σήμερα επιδίωξη της ήταν και θα είναι η διασφάλιση των δίκαιων αιτημάτων μας όπως αυτά της τέθηκαν.

Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος              Ο Επικεφαλής του Γ. Σ.          Ο Γεν. Γραμματέας

Μαυράκης Ματθαίος            Χόρτης Θωμάς                 Μπαρχαλαμάς Μιχαήλ

Όπως όλα δείχνουν, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων των πιστωτών της Μαρινόπουλος Α.Ε., αλλά και των τριών υπόλοιπων συνδεδεμένων εταιρειών (Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική, Express M και Ξυνός Α.Ε.). Οι αιτήσεις προληπτικών μέτρων συζητούνται αύριο, 1η Ιουλίου, στο Πρωτοδικείο Αθηνών και όπως φαίνεται, η συναίνεση του 30% των πιστωτών που απαιτείται για τη σχετική έγκριση, έχει ήδη εξασφαλιστεί. Πληροφορίες θέλουν τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Εurobank, Εθνική, Πειραιώς) να στηρίζουν την κίνηση και να έχουν στείλει και σχετικές επιστολές, στις οποίες δηλώνουν πως συμφωνούν με το σχέδιο εξυγίανσης που έχει κατατεθεί.

Γενικότερα, στήριξη στο σχέδιο της Μαρινόπουλος εκτιμάται πως θα προσφέρουν -αν όχι όλοι- οι περισσότεροι από τους 11 πιστωτές που έχουν κλητευθεί να παρέμβουν στην αυριανή διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους: 1) Ελληνικό Δημόσιο, 2) ΙΚΑ, 3) Εθνική Τράπεζα, 4) Εθνική Πανγαία, 5) Εθνική Leasing, 6)Helens A.E., 7) Hermes Leasing, 8) Mιχαήλ Αραμπατζής Α.Ε., 9)Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια – Εισαγωγική-Εξαγωγική-Εμπορική και Παροχής Οικονομικών Συμβουλών Α.Ε., 10) Κρι Κρι ΑΒΕΕ και 11)Κάλλας-Παπαδόπουλος Α.Ε. Γενικού Εμπορίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τέσσερις πιστωτές που παρενέβησαν την Τρίτη 28 Ιουνίου στην αρχική διαδικασία, κατόρθωσαν να εξαιρεθούν από τα όσα προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταθέσει η Μαρινόπουλος και θα προχωρήσουν μόνοι τους σε σχετικές διαπραγματεύσεις με την εταιρεία. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Creta Farms, Γυαλού Α.Ε., Καρβουμάρης Ν. – Διαμαντής ΑΘ Ο.Ε. καιΦλωρίδης ΑΕΒΕΚ.