TSIPRAS ESEE

Συμφωνία κυβέρνησης – εργοδοτικών φορέων σε αύξηση εισφορών 1%

Τη συμφωνία των εργοδοτικών φορέων στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% απέσπασε η κυβέρνηση κατά τη συνάντηση τους με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο Capital.gr, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Νωρίτερα σε δημοσίευμά του με τίτλο: «Ψήνεται» συμφωνία για αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, το Capital.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

Μιλώντας πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «έχουμε μια ευθύνη κοινωνική και η κυβέρνηση και όλοι οι φορείς της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου, να βρούμε τις βέλτιστες επιλογές για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές». Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τις θετικές αποφάσεις για την απομείωση του χρέους που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση».

Eξάλλου με δήλωση που ανέβασε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό το Twitter, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει ότι αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις.

ΕΣΕΕ: Είμαστε σύμφωνοι στην αύξηση κατά 1% των ασφαλιστικών εισφορών

«Οφείλουμε όλοι να κάνουμε υπέρβαση και να μην εμπλακούμε σε άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης και προσθέτει ότι είναι σύμφωνοι στην αύξηση κατά 1% των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά όχι στην επιβολή τέλους 1‰ στις τραπεζικές συναλλαγές.

O πρόεδρος της ΕΣΕΕ χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση για το Ασφαλιστικό ως μια κορυφαία στιγμή ευθύνης.