ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Νεκροταφείο Θέρμης τελικά το αποτεφρωτήριο με απόφαση Μπουτάρη!

Στο Νεκροταφείο Θέρμης θα χτιστεί τελικά το αποτεφρωτήριο, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αδιαφορώντας μάλιστα για τις όποιες αντιδράσεις υπάρξουν από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο. 

«Δεν τον ρώτησα και δεν πρόκειται να τον ρωτήσω, αφού αντιδράει σε όλα» είπε χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» ο κ. Μπουτάρης. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό ο δήμος είχε τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του, προκειμένου 400.000 ευρώ να διατεθούν για την αγορά οικοπέδου.

Οι υπηρεσίες του δήμου έχουν βάλει ήδη μπροστά την προετοιμασία των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για την έκδοση των σχετικών αδειών, τη διενέργεια μελετών και την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου, όπου, αν όλα πάνε καλά, θα αρχίσει να κατασκευάζεται περί τα τέλη του έτους.
Το αποτεφρωτήριο θα κατασκευαστεί με κεφάλαια του δήμου που προέρχονται από τα έσοδα του νεκροταφείου και τα οποία ανέρχονται περίπου στο 1.500.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει εγκρίνει τη διάθεση αυτών των χρημάτων για τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσισε ότι τα χρήματα που προέρχονται από τα τέλη των νεκροταφείων είναι πλήρως ανταποδοτικά και πρέπει να χρησιμοποιούνται για έργα που αφορούν το νεκροταφείο. Μάλιστα, πρέπει να είμαστε ο πρώτος δήμος σε όλη τη χώρα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει πάρει ξεκάθαρη θέση. Ωστόσο, εμείς έχουμε προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να προσβάλλουμε την απόφαση, γιατί θέλουμε τα έσοδα αυτά να μπορούν να διατεθούν και σε άλλα έργα» είπε στη «δημοκρατία» η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλα.
Ο δήμος έχει υπολογίσει ότι θα χρειαστούν περίπου 2.500.000 ευρώ για την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου και την αγορά του σχετικού εξοπλισμού, ενώ η χρέωση της αποτέφρωσης θα κυμαίνεται από 500 έως 600 ευρώ.