ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυρίτσης: Μεγάλη και δύσκολη βραδιά για τη Χαλκιδική – Τι ισχύει τώρα

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει άπνοια. Οι φωτιές που καίνε είναι στην καμένη έκταση και φαίνονται έντονα λόγω της νύχτας.

Υπάρχουν πυροσβεστικά σε επιφυλακή στον κεντρικό δρόμο τόσο για το ενδεχόμενο μιας αναζωπύρωσης όσο και για να μην κινδυνεύσει κάποιο σπίτι, αλλά και περιμετρικά της πυρκαγιάς για να περιοριστεί στην έκταση που έχει καεί ήδη. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Ελπίζουμε να μην αρχίσει να φυσάει μέσα στο βράδυ όταν δεν θα υπάρχουν εναέρια μέσα».

Τα παραπάνω δήλωσε πριν λίγη ώρα στο typosthes.gr. ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης μεταφέροντας την εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Μόλα Καλύβα στη Χερσόνησο της Κασσάνδρας.

«Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν έγκαιρη και κάνουμε υπομονή. Θα είναι μια μεγάλη και δύσκολη βραδιά», πρόσθεσε ο ίδιος.  Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι απειλήθηκαν σπίτια και έχουν σημειωθεί ζημιές σε σπίτια «την ακριβή έκταση των οποίων θα πρέπει να τη δούμε αύριο το πρωί». Ελέγχθηκαν σπίτια όπου ξέραμε ότι υπήρχαν υπερήλικες ή ανάπηροι αλλά ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ανθρώπινη ζωή, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Αναφορικά με την κατάσταση των δρόμων είπε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα με τους δρόμους, ωστόσο κάλεσε όποιον δεν έχει λόγο να μην κατέβει στο σημείο γιατί υπάρχουν αρκετά οχήματα που κινούνται για την πυρόσβεση.