ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπαστό ηλεκτρικό ποδήλατο από την Xiaomi

Ένα πτυσσόμενο ηλεκτρικό ποδήλατο παρουσίασε η κινεζική εταιρεία Xiaomi σε συνεργασία με την ταϊβανέζικη iRiding. Το Xiaomi Mi QiCYCLE Electric Folding Bike θα κυκλοφορήσει σε πρώτη φάση στην Κίνα με κόστος περί τα 455 δολάρια.

Ο ηλεκτροκινητήρας ισχύος 250W/36V διαθέτει τεχνολογία ανίχνευσης ροπής, έτσι ώστε να ενισχύει την ποδηλασία ανάλογα με την προσπάθεια που καταβάλλει ο αναβάτης. Αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 20 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ διαθέτει 20 μπαταρίες Panasonic συνολικής χωρητικότητας 29.000mAh, που του εξασφαλίζουν 45 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία φόρτιση.

Όπως και άλλες «Internet of Things» συσκευές της Xiaomi, μπορεί να συνδεθεί σε συμβατό smartphone προσφέροντας πλοήγηση μέσω GPS αλλά και μετρήσεις της ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο, της απόστασης που έχει διανυθεί, των θερμίδων που έχει καταναλώσει ο αναβάτης κλπ.

Το ποδήλατο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και έχει βάρος μόλις 14,5 κιλά. Όλα τα μέρη του, εκτός από τον σκελετό και τα ελαστικά, είναι πτυσσόμενα και έτσι χωράει στον χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου.