ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά για ένα μήνα

Μετά από μια μεγάλη και κουραστική μέρα στη δουλειά, τίποτα δεν συγκρίνεται με την άνεση και την χαλάρωση που μπορεί να προσφέρει ένα κρεβάτι. Για πολλούς από μας, τα κρεβάτια μας είναι σαν κρησφύγετα, ένα μέρος που μπορούμε να αφεθούμε και να χαλαρώσουμε. Είναι επίσης το μέρος όπου περνάμε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται για περίπου 8 ώρες τη μέρα. Αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας αν το υπολογίσουμε με πράξεις. Είναι γνωστό πως ο ύπνος είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη σωματική και πνευματική μας υγεία, αλλά δεν είναι το ίδιο γνωστό πως η στάση του σώματος όταν κοιμόμαστε είναι επίσης πολύ σημαντική.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί κάποιος να κοιμηθεί. Οι κυριότεροι φαίνεται να είναι στα πλάγια, είτε αριστερά, είτε δεξιά, ανάσκελα και σε στάση εμβρυακή. Κάθε στάση μας επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο.

Μία στάση από αυτές όμως είναι πολύ καλύτερη από τις άλλες, όσον αφορά τα οφέλη που προσφέρει στο σώμα. Όταν κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά γίνονται πολλά μέσα μας. Η στάση αυτή βοηθάει στην πέψη και στην αποβολή των τοξινών. Επηρεάζει το καρδιαγγειακό σύστημα λόγω του ότι διευκολύνει την καρδιά στο έργο της.

Βοηθάει τη χολή και τη σπλήνα στη λειτουργία τους, όπως επίσης μειώνει το άγχος. Είναι πραγματικά απίστευτο πόσο θετικά μπορεί να επηρεάζει αυτή η στάση την υγεία μας. Εάν δεν κοιμάστε έτσι, θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε και θα μας θυμηθείτε.

Πηγή: womantoc