ΕΙΔΗΣΕΙΣ
xalkidiki

Σημειωτόν και φέτος για τη… Χαλκιδική! Πού κόλλησαν τα έργα στον δρόμο Μουδανιών-Ποτίδαιας

Σημειωτόν θα πηγαίνουν και φέτος οι Θεσσαλονικείς και οι τουρίστες στις παραλίες της Χαλκιδικής αφού το έργο του νέου δρόμου Μουδανιών- Ποτίδαιας όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά κηρύχθηκε και έκπτωτη η ανάδοχος εταιρεία.

Το έργο της κατασκευής δρόμου 4,2 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού περίπου 23.000.000 ευρώ ξεκίνησε το 2013 και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πέρσι το καλοκαίρι.

Η «Εγνατία Οδός» που επιβλέπει το έργο ξεκαθαρίζει ότι τα χρήματα υπάρχουν όμως η κατασκευάστρια εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη λόγω των δικών της προβλημάτων.

«Από την στιγμή που κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να προχωρήσει η οποία θα πάρει λίγο καιρό. Όμως και πιο γρήγορη να ήταν, τα έργα θα σταματούσαν καθώς υπάρχει η απαγόρευση για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Θα συνεχιστούν οι εργασίες με νέα εταιρεία και φυσικά τη νέα τουριστική σεζόν του 2017 ο δρόμος θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία» είπε στη «δημοκρατία» η διευθύνουσα σύμβουλος της «Εγνατίας Οδού», Γλυκερία Καλφακάκου.

Την αγανάκτησή του για τη μη ολοκλήρωση του έργου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

«Οι ημερομηνίες τα λένε όλα. Το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2015. Ένα χρόνο μετά είναι τραγικό να μην έχει τελειώσει ο δρόμος. Ζητούν από την Χαλκιδική να φέρνει έσοδα όμως δεν βοηθούν στη δημιουργία υποδομών. Και δεν είναι μόνο αυτός ο δρόμος, είναι και του Πολυγύρου αλλά και ο δρόμος που έχουμε ζητήσει Μουδανιά – Νικήτης, τον οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν τον έχει καν στο πρόγραμμά της» είπε χαρακτηριστικά.

Το έργο έχει και δεύτερο σκέλος, το δρόμο Ποτίδαιας- Κάσσάνδρας που επιβλέπει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο οποίος αρχές Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί προς χρήση.