ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε δύο μέτωπα η μάχη με τη φωτιά στην Κεφαλλονιά – Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών (video)

Στην Κεφαλλονιά και τις φωτιές που μαίνονται σε δύο μέτωπα επικεντρώνει σήμερα τις προσπάθειές της η Πυροσβεστική.

Πυρκαγιές μαίνονται στην περιοχή που περιλαμβάνει Σιμωτάτα, Λουρδάτα και Βλαχάτα από χθες βράδυ στις 21:23, και είναι η πιο δύσκολη. Τη νύχτα απειλήθηκαν τα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα και τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο εκκένωσής τους,καθώς οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από τα Λουρδάτα όπου βρίσκεται και συντονίζει τις επιχειρήσεις, δήλωσε ότι «έχουν εκκενωθεί τα πρώτα σπίτια στα Λουρδάτα καθώς απειλούνται από την μεγάλη πυρκαγιά». Σπίτια εκκενώθηκαν και στα Σιμωάτα ενώ στα Βλαχάτα ετοιμάστηκαν λεωφορεία για να παραλάβουν όσοι κατοίκους το επιθυμούσαν.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 30 πυροσβέστες, 12 άτομα πεζοπόρο, 26 εθελοντές, 21 πυροσβεστικά οχήματα, 2 οχήματα ΟΤΑ και 3 βυτιοφόρα. Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου, όπου, σύμφωνα με την πυροσβεστική, θα μπορέσουν σημαντικά να βοηθήσουν τα εναέρια μέσα, μόλις ξημερώσει.

Το δεύτερο μέτωπο στο νησί βρίσκεται στο Ρατζακλί, όπου η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Πολύ καλή είναι η εικόνα από τον Κάλαμο όπου από χθες δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η φωτιά έχει σχεδόν οριοθετηθεί. Όλη τη νύχτα, πεζοπόρα τμήματα έσβηναν μικρές εστίες μέσα στη περίμετρο των καμένων εκτάσεων.

Καλή είναι η εικόνα και από το Κρυόνερο Ηλείας αλλά και τον Κοιλιωμένο Ζακύνθου, όπου μαίνονταν έως και χθες μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές.

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο: inkefalonia.gr