ΕΙΔΗΣΕΙΣ
suria-xalepi

Ρωσία: Θα συνεχίσουμε τους βομβαρδισμούς κοντά στο Χαλέπι ακόμη και μετά από εκεχειρία

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, θα συνεχιστούν ακόμη και αν επιτευχθεί εκεχειρία μεταξύ των συριακών ενόπλων δυνάμεων και του συριακού αντάρτικου, τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Τα πλήγματα της Ρωσίας έχουν ως στόχο αντάρτες που κινούνται στο πλαίσιο του στρατοπέδου της συριακής αντιπολίτευσης και έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ να κερδίσουν έδαφος.

Η μεν αντιπολίτευση καταγγέλλει τη Ρωσία ότι αντί να πλήττει το Ισλαμικό Κράτος, πλήττει την ίδια, ωστόσο η Ρωσία σημειώνει ότι πλήττει κυρίως την οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Η οργάνωση πολεμά σε γενικές γραμμές δίπλα στους Σύρους αντάρτες, ωστόσο πολλές φορές συγκρούεται μαζί τους και αναλαμβάνει μόνη της με τη βία τον έλεγχο περιοχών στην ζώνη εδαφών που έχουν φύγει από τα χέρια του συριακού καθεστώτος.

Την κατάσταση περιέπλεξε και η εμπλοκή των Κούρδων της βόρειας Συρίας, οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση κατά Σύρων ανταρτών στην πόλη Αζάζ, κοντά στα συροτουρκικά σύνορα, με την Τουρκία να απαντά με βολές πυροβολικού κατά του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το οποίο είναι η βασικότερη ένοπλη οργάνωση στη βόρεια Συρία και θεωρείται συριακό παρακλάδι του PKK.

Το PYD υποστηρίζεται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ ως δύναμη κρούσης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο η Τουρκία το θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: naftemporiki.gr