robot

Ρομπότ στο σπίτι θα έχει ένας στους δέκα Αμερικανούς μέχρι το 2020

Τα ρομπότ καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας που κάποτε κατείχαν οι άνθρωποι, ενώ πολλοί Αμερικανοί θα φιλοξενούν ένα ρομπότ στο σπίτι τους τα επόμενα 4 χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το CNBC, ένα στα 10 αμερικανικά νοικοκυριά θα έχουν ένα ρομπότ στο σπίτι μέχρι το 2020, ενώ φέτος η αναλογία είναι 1/25.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ρομπότ δεν θα είναι απαραίτητα ανθρωποειδές, αλλά μπορεί να είναι κατάλληλο για την εκτέλεση ενός συγκεκριμένου έργου. Η ερευνητική εταιρία όρισε ως ρομπότ μια «αυτόνομη, κινητή ηλεκτρική μηχανή, ικανή να προγραμματίζεται και να επαναπρογραμματίζεται, που χρησιμοποιείται στο σπίτι και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εμπορικό τρόπο. Πρέπει να έχει αντίληψη του περιβάλλοντός της σε ένα βαθμό και να μπορεί να αντιδρά σε αυτό».

Το έργο από το οποίο θα ξεκινήσουν να «υπηρετούν» τον άνθρωπο αυτά τα ρομπότ είναι το νοικοκυριό. Διάφορες εταιρίες πειραματίζονται επάνω στον τρόπο που θα μπορούσε ένα ρομπότ να αλληλεπιδρά με τον άνθρωπο, ωστόσο η εταιρία που διεξήγαγε τη συγκεκριμένη έρευνα τόνισε πως οι επιδόσεις των πιο περίπλοκων ρομπότ –αν και βελτιώνονται- περιορίζονται από την τεχνολογία που προς το παρόν έχουμε στη διάθεσή μας.