ΕΙΔΗΣΕΙΣ
dimotiki astynomia

«Ροζ χαρτάκια» από Δευτέρα, σε όσους οδηγούς παρκάρουν παράνομα στη Θεσσαλονίκη

Με το .. σύνθημα «καμία ανοχή!!», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ανακοίνωσε σήμερα την επανεμφάνιση της δημοτικής αστυνομίας στους δρόμους της πόλης, ενώ απηύθυνε προειδοποίηση προς όσους οδηγούς παρκάρουν παράνομα, από την προσεχή Δευτέρα . «Η δημοτική αστυνομία θα εφαρμόζει τον νόμο και θα μοιράζει ροζ χαρτάκια» είπε, τονίζοντας πως οι δημοτικοί αστυνόμοι δεν τιμωρούν με αυτόν τον τρόπο τους οδηγούς, αλλά τους… εκπαιδεύουν να σέβονται και να τηρούν τους νόμους !!

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, μαζί με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα ασφάλειας και δημοτικής αστυνομίας Λ.Κιοσέογλου, ο δήμαρχος είπε πως η υπηρεσία δεν έχει πλέον τον αριθμό των υπαλλήλων που είχε παλαιότερα, όταν αναστάλθηκε η λειτουργία της το 2013 και πλέον 68 άτομα θα περιπολούν σε δύο βάρδιες, μια βραδινή και μια πρωινή.

Ο κ.Κιοσέογλου από την πλευρά του, έστειλε το δικό του μήνυμα, λέγοντας πως «αν υπάρχουν κακοπροαίρετοι πολίτες, η Ελληνική αστυνομία θα συνδράμει και η πόλη θα επανέλθει στην τάξη».

boutaris-kioseoglou-dimotiki-astynomia

Από την συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Γ.Μπουτάρης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Λ.Κιοσέογλου, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα δημ.αστυνομίας και ο Π.Παπαφίλης, προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας

Οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας

Σύμφωνα με όσα είπαν οι κ.Μπουτάρης και Κιοσέογλου, οι περίπου 30 αρμοδιότητες της υπηρεσίας, συνεχίζουν να υφίστανται, ωστόσο λόγω του περιορισμένου αριθμού των εργαζομένων, θα γίνεται μια ιεράρχηση των προτεραιοτήτων με βασικότερες τις ακόλουθες:

– Κυκλοφοριακό, παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, με παρεμβάσεις στους δρόμους που είναι περισσότερο επιβαρυμένοι.

– Διαφύλαξη των λεωφορειολωρίδων

– Παράνομα τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα, άδειες καταστημάτων, ηχορύπανση

Επίσης, ο δήμος θα συνεργαστεί στενά με τον εμπορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης για να σταματήσει το πρόβλημα με τις φορτοεκφορτώσεις εκτός του νόμιμου ωραρίου, ενώ συνεργασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με τους εκπροσώπους των ταξί, για το αντίστοιχο πρόβλημα που δημιουργείται, από τις «πλημμυρισμένες» πιάτσες. Συνεργασία θα υπάρχει και με την τροχαία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ζητείται η συνδρομή των 5 γερανών που διαθέτει, ενώ έγινε γνωστό πως και ο δήμος μελετά το ενδεχόμενο να αποκτήσει γερανό, με τον οποίο βέβαια, οταν θα χρησιμοποιείται, οι οδηγοί που παραβαίνουν τον νόμο, θα πληρώνουν πολλά περισσότερα χρήματα για να πάρουν πίσω το αυτοκίνητο τους.