ΕΙΔΗΣΕΙΣ
wimbly

Ρέει το χρήμα στο Wimbledon! Διαβάστε τα ποσά που θα μοιραστούν

Οι διοργανωτές του τουρνουά Wimbledon ανακοίνωσαν αύξηση 5% στα χρηματικά έπαθλα, αλλά και μέτρα κατά των στημένων αγώνων και του ντόπινγκ.

Το φετινό prize money θα είναι 28,1 εκ. λίρες, δηλαδή 1,35 εκ. πάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν, ενώ οι νικητές στο απλό θα πάρουν από 2 εκ. λίρες (+120.000).

Να σημειώσουμε ότι πριν πέντε χρόνια το συνολικό χρηματικό έπαθλο ήταν 14,6 εκ. λίρες και το ποσό που έπαιρνε ο νικητής 1,1 εκ. λίρες.

Το AELTC ανακοίνωσε ακόμα την αύξηση του κονδυλίου προκειμένου να καταπολεμηθούν τα χειραγωγημένα παιχνίδια και τα κρούσματα ντόπινγκ, καθώς και την πιο εκτεταμένη ανάλυση στοιχηματικών συμπεριφορών, για να εντοπιστεί τυχόν ύποπτη δραστηριότητα.

Οι αρχές του τένις έχουν κινητοποιηθεί μετά τις αποκαλύψεις του BBC τον περασμένο Ιανουάριο για στημένα ματς, αλλά και τις κατηγορίες για απόκρυψη αποδείξεων και αδυναμία έρευνας.

Ένα από τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν η δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής, που θα ελέγχει το έργο του Tennis Integrity Unit, του σώματος κατά της διαφθοράς.

wim